Pardon, welkom kinderen!

Een vriendin van mij was naar Parijs geweest. Er waren daar ook veel daklozen op straat. Wat haar was opgevallen, ze hielden allemaal een bordje vast met tekst erop. Allemaal leuk en aardig maar de tekst op de bordjes waren in de Franse taal. Gelukkig had zij kinderen die de Franse taal machtig waren. Zo hield een man een bordje vast met de tekst: echt alleen voor eten. Om meer geld van toeristen te vangen, hier een gratis tip voor de daklozen in Frankrijk: zet een Engelstalige tekst op je bordje. Jullie taal is echt prachtig maar eten in jullie maag is toch ook mooi? Aldus.

Ik lees veel tussen alles door en een mooi boek is Waagstuk Europa van Mathieu Segers. Heel leerzaam en duidelijk geschreven. De Toverberg, tja. En dan een geheel ander boek, maar net zo interessant, is Nederland van Han van der Horst. De vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot bijna nu. Grappig dat ik de naam Gijsbrecht van Aemstel erin las. Ik heb mijn eerste geschiedenis werkstuk nog over hem gemaakt. Waarom ik hem toen uitkoos, dat weet ik niet meer. Toen moest je nog echt alles opzoeken in boeken in de bibliotheek en alles kopiëren. Als je de geschiedenis terug leest dan zie je, als je een beetje nadenkt, waar het mis is gelopen of anders had kunnen lopen. En ook hoe ontzettend saai we eigenlijk zijn geworden. Weinig helden meer te bekennen, allemaal op sokken verdwenen.

Wel helden zijn de burgemeesters die hebben aangegeven een ruimer kinderpardon te willen. De burgemeesters weten vaak niet dat ze een kind dat onder de regeling valt in hun gemeente hebben wonen. IND en gemeente samen nieuw software programma om gegevens te delen en opgelost? Wel hier in Nederland laten ontwikkelen graag en voor 1 januari 2015… Ik vermoed dat al deze burgemeesters wel eens bewust met kinderen hebben gesproken die de kogels en de bommen om hun oren hebben zien en horen vliegen. Of de familie werd vermoord voor hun ogen. Wees welkom kinderen in Nederland, dat zou de boodschap kunnen zijn. Scholing geven en zij ontwerpen voor 1 januari 2015 dat software programma… En als ze dan toch bezig zijn, laat ze een goed immigratiebeleid ontwerpen, zij zijn de ervaringsdeskundigen…

Morgen even geen tekst, ik ben de hobbel op, alles is familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WyAVtG

Please type the text above: