BB, QK en V…

Ik was afgelopen weekend weer eens in Zwolle. Samen met mijn BB familie, zo noemen wij het voor de grap. BB staat voor buitenbeentje en BB is zeker niet bedoeld als slachtofferrol. We hebben erg gelachen en veel besproken. Ik was nog niet eerder bij Waanders In de Broeren geweest. Erg mooi al die boeken in de kerk. Jammer dat er niemand op het orgel aan het spelen was. Ik had er wel een dag kunnen doorbrengen maar je moet ook aan je familie denken. Ik heb de boeken doorgenomen op de afdeling economie, filosofie en wetenschap. Mooie boeken gezien en wat een prijzen! Ik had een mooi boek in mijn handen en bij het zien van de prijs van 29,95, viel het boek bijna uit mijn handen. Nut, budget en plezier en ik hield er nog twee over, Quantumfysica en Kwantum. De eerste heb ik al uit, met dank aan de regen, grappig allemaal om te lezen.

Ga er nooit vanuit dat iets niet kan of onmogelijk is. Ik moest bijvoorbeeld denken aan kleuren. Om het simpel te houden… Als je kleding of iets anders online gaat bestellen dan kan de kleur afwijken. Ik heb al vaak om mij heen vernomen dat mensen kleding terugsturen omdat de kleur afwijkt. Dus de werkelijke kleur is anders. Ik had een tijdje geleden iets laten ontwerpen op maat en ook daar de waarschuwing dat de kleuren in werkelijkheid konden afwijken. Kon niet anders en juist met die zin had ik een beetje moeite. Je kunt toch proberen om het wel uit te vinden? Kan niet is zo makkelijk. Als iedereen eens zou proberen om mee te denken dan zouden we nog grote stappen voorwaarts kunnen zetten. Niet alles is al uitgevonden!

Zo moest ik ook even denken aan onze troepen in Mali. Niet dat je altijd van het ergste moet uitgaan maar denken dat er niets gebeurd daar is toch naïef? Je hebt toch de V van veranderingen, dingen kunnen veranderen in een betrekkelijke korte tijd. En zo is het met alles in de wereld, het teveel vasthouden aan oude dingen is niet goed. Als iets niet werkt, pas het aan of geef het op en bedenk iets anders. En weer niet te vaak want dan is het niet meer duidelijk… En sommige dingen waren juist vroeger beter en zijn nu volkomen doorgeslagen. Vaak is eenvoud nog de beste weg.

Zo waren wij ook op het station en daar hing het treinbord. Vertrektijd en eronder de route. Naar Lelystad Centrum en via Weesp, Almere C, Leystad C, Zwolle en Assen. Duidelijker kan niet. Zetten ze met kleine letters nog een keer eronder, stopt ook in Weesp. Dat stond er toch al? En stoppen we dan niet in Zwolle en Almere C? Feit was wel dat er dan nog mensen vroegen of de trein naar..… ging. Is ook niet erg want als je niet kunt lezen of twijfelt dan kun je het altijd nog vragen.

Morgen nog even door over Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

H8hnMx

Please type the text above: