Vandaag is het EP dag

Wat een heerlijk land is Nederland toch, ik heb avonden op de dansvloer gestaan en gedanst op het nummer Happy. In alle vrijheid mochten mijn vriendinnen en ik happy zijn. De ochtenden erna alleen maar lol omdat we zoveel lol gehad hadden. Happy met zijn allen. Ik zal mij er nu nog meer van bewust zijn als ik weer op dit nummer ga dansen. Bewust van dat niet iedereen die vrijheid heeft.

Ik sprak er laatst nog met iemand over, wie gaat later de mensen verzorgen als ze oud zijn, die bewust andere mensen kwaad hebben gedaan. Ethisch vraagstukje. Ik vroeg mij gisteren ook af, wat doe je als zorgmedewerker in Frankrijk als een oudere man bij je op de afdeling komt. Hij heeft ernstige bloedingen in het lichaam, een infectieziekte. Hij smeekt om te mogen blijven en dat jij hem beter maakt.  Je kunt hem dan vertellen dat je een beddentekort en personeelstekort hebt en dat zijn dood de problemen vanzelf oplossen. Het kan ook anders. Je verzorgt de man en als je hem al herkent dan zet je dat even uit je hoofd, beroepsmatig, Humaan, een mens is een mens, bewust van.

Gisteren ook een stukje bewustwording voor wat politieke mensen uit onze gemeente. Ze kwamen een kijkje nemen bij onze Voedselbank. Er waren geen cliënten, alleen vrijwilligers. Er waren ook wat mensen van de kerk en andere relaties die de Voedselbank nog nooit van binnen hadden gezien. Bewust van dat dit echt bestaat in onze gemeente. Wederom is toegezegd dat een politieke partij bij de uitgifte wel eens wil kijken. We wachten het af.

En gisteren de avond voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Weer een grote televisieshow en er vielen wel een paar dingen op. Ik vond de mensen op de achtergrond het leukst. Het ja en nee schudden op de achtergrond blijft leuk en de lichaamstaal. Ik vond het niveau van de kandidaten ronduit bedroevend, hebben we echt niets beters om Europa in te sturen? Alleen de man van GL en de vrouw van het CDA kwamen een beetje in de buurt. De rest deed mij denken aan Statler en Waldorf van De Muppetshow. De enige die het echt weer zag dat was de vrachtwagenchauffeur en hij kreeg geen duidelijk antwoord.

Vandaag is het EP dag, je kunt stemmen voor het Europese Parlement. Het gaat weer een lollige dag worden. Afijn, vanavond weten we de voorlopige Nederlandse uitslag met dank aan GeenStijl.