Week van het huisdier

Het is deze week ook de week van het huisdier, sneeuwt een beetje onder in deze verkiezingstijd. Ik was gisteren bij de dierenarts met een van mijn ex-huisdieren en met mijn ex-echtgenoot. Zoals ik al had voorzien, mijn ex- echtgenoot wil ze nu eigenlijk niet meer. In het belang van de huisdieren had ik de twee huisdieren bij hem gelaten. Samen bij elkaar in een vertrouwde omgeving en hij wilde het ook graag, tja dingen kunnen veranderen. In goed overleg komen we er wel uit en ik wilde graag even de mening van de dierenarts hebben over een van de huisdieren. Gelukkig dacht hij hetzelfde als mij en is een van de dieren te ziek om nog een kwalitatief dierenbestaan te hebben. Moeilijke beslissing en mijn ex-echtgenoot mag er even over nadenken. Het beest is al oud en heeft een fantastisch leven gehad. Hoe dan ook, een of twee huisdieren komen binnenkort weer bij mij wonen. Gewoon omdat ze mijn vriendjes zijn en ik met ze knuffel en speel en ik om ze geef. En mocht ik toch niet meer voor ze kunnen zorgen dan heb ik een goed vangnet van mensen achter mij. Voor alles is een oplossing.

De week van de huisdieren draait ook om een stukje bewustwording. De aanschaf van een huisdier is geen pakje boter bij de supermarkt.  Het gaat om het dier en of je het dier een goed leven kunt bieden. Dat je na de aanschaf als vriendjes door het leven gaat, is mooi meegenomen voor mens en dier. Neem bij de aanschaf van een huisdier altijd het totaalplaatje mee. Kan ik het te eten geven, kan ik de dierenarts betalen en kan ik er genoeg tijd aan besteden. En voor een gezin, is iedereen het eens met de aanschaf en kunnen we het samen verzorgen. En wie zorgt er voor mijn huisdier bij vakantie, ziekte of bij andere omstandigheden. In het leven kunnen gezinsomstandigheden soms veranderen en indien een huisdier daar de dupe van gaat worden, kom in actie. Er zijn altijd mensen die tijdelijk voor je huisdier willen zorgen of voor altijd. Nooit je huisdier zomaar ergens bewust achterlaten!

Ik kreeg afgelopen week zelf weer een stukje bewustwording aangereikt. Het is zonnig buiten! Laat geen huisdier achter in de auto! Zelfs met het raam op een klein kiertje kan het dodelijk zijn! De zon draait en ook als je auto in de schaduw staat dan kan het zijn dat hij later wel in de zon staat! De temperatuur kan heel snel oplopen in een auto! Als je zoiets ziet en er komt niemand binnen korte tijd terug bij de auto, ga de eigenaar zoeken. En anders bel je de politie. De slogan is vaak: buit uit de auto. Misschien in de zomer eens wat andere bewuste borden ophangen: hond uit de auto! Of iemand op de TU kan eens iets uitvinden waarmee de hond wel in de auto kan blijven? Mandje met airco? Dan wel een sticker op je auto doen dat de hond airco heeft, voordat je raam aan diggelen gaat… Of een zuurstoftank op de rug van de hond met een mondkapje? Misschien is het toch humaner en beter, om de hond uit de auto te laten. Overigens is het ook bewust goed om je kind uit de auto te halen in de zomer.

En nee, ik heb niet op de Partij voor de Dieren gestemd, lol.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

nBUS

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>