Fair

Er gebeuren veel mooie dingen bij de Voedselbank. Zo was er een man die met pensioen was gegaan en een bedrijfsfeestje had. In plaats van geld te vragen voor zijn afscheid bij het bedrijf, vroeg hij de mensen om producten voor de Voedselbank. En die producten konden wij weer uitdelen aan de mensen. Een heel erg mooi gebaar! Wie had dat jaren geleden kunnen bedenken, dat je nu op uitnodigingen voor feestjes, ook een envelopje of tekst kunt neerzetten voor een bijdrage aan de Voedselbank! Wel een heel erg goed idee!

We hadden ook erg veel bloemen gekregen, Fair Trade bloemen. Ook een mooi gebaar, bloemen zijn toch een van de eerste dingen die erbij inschieten als je weinig te besteden hebt. Ik sta vaak op de verpakkingen te kijken in de winkels en zo kwam ik uit bij een pak tropisch fruit van Fair Trade. Het is dan erg grappig dat erop staat: de ananas komt uit Thailand, de appels uit de boomgaarden in Zuid-Afrika, de sinaasappels uit Brazilië, Ghana en Cuba, de mango uit Cuba en de banaan uit Ecuador. Humor is dan wel dat het sap wordt verpakt in België. Zijn ze daar ook arm? Fair Trade wil arme boeren helpen en ons in het westen, bewust te maken van de oneerlijkheid van de handel. Ik vraag mij toch ook wel eens af hoe het er over tien jaar zal uitzien. Is er dan een Fair Trade in bijvoorbeeld China of Rusland, die de arme mensen in Europa helpt. Dat een aardappelboer in Nederland een certificaat moet kopen? Of is de hele wereldhandel dan al gelijk getrokken en verdient iedereen evenveel?

Er blijft een groot tekort aan luiers bij de Voedselbank. We gaan nu wel van ingezameld geld wat luiers kopen en dat is mooi. Als het tekort blijft dan ga ik maar eens binnenstappen bij een luierfabrikant, kijken of ik die bewust kan maken van de noodzaak om te doneren.

En om af te sluiten met de zorg. Iemand kreeg na zijn ontslag uit het ziekenhuis dozen vol met verbandmateriaal toegestuurd. De thuiszorgmedewerksters wisten niet wat ze zagen. Genoeg voor een jaar… Wees je ervan bewust dat dit ook anders kan, je kunt ook te ver vooruitkijken! Wat is er nu nodig en bestellen kan altijd nog! Dit zijn zorgkosten die echt omlaag kunnen!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

PB0HXv

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>