Knap

Soms moet je erg lachen en dat is maar goed ook. Bijna zijn we weer van de verkiezingen af en komt er wel weer een ander ding. Ik verbaas mij nog steeds over links en rechts in verkiezingstijd. Een goede partij is een partij die alle twee in het programma heeft. Links en rechts is niet meer van deze tijd. Je bent er niet voor eigenbelang, wel voor volksbelang, iedereen. Ik heb ook iemand in mijn omgeving die een hoofdfunctie heeft en ernaast nog wat functies. Ik hoor en zie dat er fouten ontstaan. Zit deze persoon op zijn werk en gaat zijn mobiel en is het iemand van de nevenfunctie in werktijd van de hoofdfunctie. Hoe kun je dan voor de volle 100% je hoofdfunctie doen? Ik kan er niet bij, zal wel aan mij liggen, lol. En als in werktijd de echtgenoot dan ook nog belt dat er wasmiddel in de reclame is, tja dan kun je mij wegdragen.

Ik dwaal weer af, over de verkiezingen. Ik vond de leukste reactie, die van een familielid: “ik ga stemmen uit principe, net zoals ik uit principe nog altijd twee minuten stil ben op 4 mei en dat helpt ook geen reet.” (Zie zijn reactie en verklaring hierbij, mooie toevoeging.) Veel mensen hebben uit principe gestemd, we gaan altijd, dus nu ook. Geen idee waarom, het zit in ons. Ik denk dan weer verder, als je kunt stemmen voor iets heel onzinnigs, zullen de mensen dan ook gaan uit principe? Zou een leuk uitprobeersel zijn.

Van wat ik om mij heen heb vernomen, is dat de niet stemmers gewoon niet geloven dat alle volken een kunnen worden. Ik hoorde ook Frankrijk voorbij komen, er is echt niemand die gelooft dat de Fransen zich gaan aanpassen aan de rest van de EU bevolking. In het programma Buitenhof van vandaag, zat een Engelsman om te zoenen, helemaal met zijn woorden eens. Het was best weer een grappig programma en ook het stukje over de economie en de cijfers. Dat mensen niet meer gaan stemmen heeft ook te maken met het ongeloof van wat ze om zich heen zien. Zo was er afgelopen week een groot bedrijf, een grote klant kwijtgeraakt door een geweldige stommiteit. Ik heb gewoon handmatig eens zitten rekenen en ik kwam uit op ongeveer 150 mensen die boventallig gaan raken hierdoor. De cijfers van het bedrijf laten het nog niet zien maar het personeel is niet achterlijk en zien het wel. Er is dus een verschil tussen bewuste werkelijkheid en cijfers. Iemand zei ook laatst tegen mij over een bericht in de krant: “er klopt geen zak van.” Ik kon het alleen maar beamen. Mensen voelen zich niet meer serieus genomen.

Verder heerst er ook woede onder de mensen. Waarom worden wetten niet aangepast? Waarom krijgt een ander alles en ik werk hard en krijg niets? Het voelt allemaal niet eerlijk.

En dan nog een grote groep stemmers die niet eens de taal machtig zijn en niet eens begrijpen waarop ze op konden stemmen. En de groep die wel iets anders aan het hoofd had dan de stempas. Net als bij de Voedselbank, mensen vergeten soms hun pakket op te halen. Dan bel je ze en dan weten ze niet eens wat voor dag het is, teveel in of aan het hoofd.

Eigenlijk is het gewoon knap dat de opkomst in ons land nog zo hoog was. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

jWNP

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>