Mooi toch?

Ik schreef de afgelopen week over Fair Trade, blijken zij volgens de laatste berichten ook niet helemaal fair te werken met de arbeiders. Je krijgt er toch een EUhoofd van, lol. Alle verhalen hebben een of meerdere kanten, mooi toch? En de verkiezingsuitslagen, tja. Er gaat niet zoveel veranderen in het parlement, wel in wat landen naar aanleiding van de uitslag. En dat laatste is veel interessanter om te volgen.

De zorg blijft een leuk ding om over te schrijven als ervaringsdeskundige. Er zijn heel veel mooie ontwikkelingen in de zorg, laten we dat ook niet vergeten. Ik werd er erg blij van dat er een medicijn beschikbaar komt tegen de ongeneeslijke ziekte van Duchenne, een erfelijke vorm van spierdystrofie. Het is een klein stapje vooruit. Ik heb zelf een jongen verzorgd met deze ziekte en je was zo’n anderhalf uur bezig, van douchen tot in de rolstoel. Heel veel geduld moest je hebben.

Waar ik nog weinig over gelezen heb is een nieuw fenomeen in het ziekenhuis. Ik kwam laatst al een hond tegen in een ziekenhuis die aan het speuren was naar bacteriële ziekten. Ik vernam nu ook voor het eerst dat mensen zich een paar dagen voor de operatie thuis moeten insmeren met een crème. Ook rond en in de neus. Dit is om infecties te voorkomen door de bacterie S. aureus.  De aanwezigheid van de bacterie is voor gezonde mensen geen probleem. Wel is uit onderzoek gebleken dat patiënten die S. aureus dragen op het neusslijmvlies een verhoogde kans hebben op het krijgen van een infectie vooral na operaties. Het ene ziekenhuis doet het wel en het ander nog niet. Ik denk dat wat meer bewuste voorlichting hierover niet verkeerd is, want niet iedereen snapt het waarom. En als je het niet wilt, kan een ziekenhuis je dan weigeren? Tegen de muggen insmeren, tegen de zon insmeren en je nu voor een ziekenhuisopname insmeren, mooi toch? Nu nog even de bed tafeltjes elke dag schoonmaken en de cirkel is weer bijna rond.

Morgen veel meer over de zorg.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

0oscjt

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>