Staat als een stoel

Een proef met een zak waarin patiënten kunnen plassen in het ziekenhuis. Er zit een gel in die urine omzet in een vaste stof. Zo komen er minder medicijnresten terecht in het oppervlaktewater. De vaste stof kan gewoon in de afvalbak. Zoiets bestaat allang voor de kattenbak. Er is zelfs kattengrit met een injectiespuitje erbij en een opvangbus. Zo kun je de urine van de kat naar de dierenarts brengen. Zou ook zomaar in het ziekenhuis kunnen om urine te onderzoeken.

Die zak kan ook anders en vriendelijker. Je koopt voor een paar euro een oude stoel en koopt een emmer met een rand. Je zaagt een gat in de stoel en zodat de rand van de emmer net over het gat heen valt. Je hangt de emmer erin en doet er wat kattengrit in die urine omzet in vaste stof. Neem een oude deksel van een pan en die erover. Klaar is de toiletstoel, milieuvriendelijk en voor weinig. In de praktijk al getest door mijn familie en het werkt. In het ziekenhuis naast alle bedden zetten. Vaak kan iemand die iets aan de beterende hand is, het bed wel uit. En naast het bed op de stoel komen maar nog niet zelfstandig naar het toilet lopen. Scheelt de nachtdienst, die het best zwaar hebben zo alleen op de afdeling, ook weer lopen. Je kunt zelfs heel eenvoudig nog een alarmbelletje op de stoel maken, mocht iemand er niet vanaf komen. Alles kan, goedkoop en milieuvriendelijk.

Het is ook de oplossing voor mensen die thuis geen toilet boven hebben, zet zo’n stoel neer. En als je een klapstoel neemt dan kan die ook mee op vakantie. Er zijn veel vakantiehuisjes met slaapkamers boven en geen toilet. Kan heel makkelijk meegenomen worden en boven op de slaapkamer gezet worden. Kan ook op de camping in de tent. Het kattengrit schep je zo in de vuilniszak.

Je kunt ook een kinderstoeltje nemen, gewoon of inklapbaar. Ook hier de emmer erin met kattengrit. Neem een goedkoop wigwam tentje of maak hem zelf en zet die eromheen. Je kunt met kinderen op reis met de auto stoppen en de stoel en het tentje neerzetten. Vinden ze leuk, lol.

Ik was even geleden ook in Huis Doorn en daar hadden ze een kast die vroeger meegenomen werd op reis. Er zat een complete badkamer met toilet in. Het was vroeger al uitgevonden! Er zijn heel veel ouderen zonder traplift, die thuis wonen, ziek worden en niet meer de trap op kunnen om te douchen boven. Neem bijvoorbeeld een inklapbare kunststof douchecabine. Vier wanden en een vloertje, een afvoer voor het water en een gat voor de douchekop. Je sluit de douchekop aan op de kraan in de keuken en de slang voor de waterafvoer op de gootsteenafvoer. Kunnen oudere mensen gewoon beneden douchen en als het niet meer nodig is dan klap je het ding in en gaat ie naar de volgende patiënt.

Ik zal wel weer te simpel denken en niet commercieel…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Qy2m

Please type the text above: