Snap je?

De afgelopen twintig jaar zijn er miljarden euro’s verspild bij woningcorporaties. Lees als verleden tijd. Ze gaan nu weer doen waar ze voor waren bedoeld, verantwoordelijk zijn voor de sociale huurwoningen en goedkopere huurwoningen. De mensen happy maken met een woning. Ik had het er vanmorgen nog over. Ook in woningland dreigt een generatieprobleempje. Er zijn al met al, heel wat ouderen die niet met de computer overweg kunnen of geen computer hebben. Eerst had je dan de woningkrant waar alle huurwoningen instonden. Heel overzichtelijk voor de computerloze of computer hatende oudere… Het krantje is er niet meer en ouderen kunnen nog wel naar een kantoortje van de woningbouw om daar achter de computer te duiken. Een vriendelijk iemand helpt je dan, om je het woningaanbod te laten zien. Hoelang zal deze dienstverlening nog blijven? Je hebt geluk als je kinderen hebt met een computer die alles voor je kunnen en willen regelen.Of hebben we straks de hele woningbouw niet meer nodig voor de ouderen, als ze tot hun dood blijven zitten waar ze zitten? Of net als met de specialist, mag je zelf de woning niet meer uitzoeken? Het is een rare wereld en ik snap er soms ook niets van.

Ik merk aan alle kanten dat de hervormingen te snel gaan voor de mensen, ze komen niet meer mee. Zelfs het verschil tussen iemand van tien jaar oud en iemand van achtentwintig jaar oud is al groot. De ontwikkelingen gaan nu zo snel, dat ze niet meer te volgen zijn voor veel mensen. Met als gevolg dat ze hun hoofd in het zand steken. In België hebben ze trouwens wel een handig iets. Ik lees daar altijd in het nieuws, wat de veranderingen voor de aankomende maand gaan worden in België. Dus regels die ingaan en die worden afgeschaft enzovoorts. Heel duidelijk en ik snap het. Zou hier ook kunnen en dan krijgt een klein deel van de bevolking het toch nog mee, als ze uit het zand zijn gekomen…

Om het weer leuk af te sluiten… De Britse regering wil komend jaar het pensioenstelsel omvormen naar Nederlands voorbeeld. Eeeh, Nederland is EU en daar willen ze onze pensioenpot toch hebben? De plannen zijn toch: herverdelen, zodat iedereen in Europa pensioen gaat krijgen? Ik snap iets weer niet. Een andere omvorming naar Nederlands en Spaans voorbeeld lijkt mij beter geschikt: laat de langst wachtende troonopvolger het kroontje overnemen. Begin daar eens mee, hebben ze daar ook weer een feestdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HpNix

Please type the text above: