Shirtje aan voor de thuiszorg

Ik was vandaag even bij de Stopera in Amsterdam. Er was een actie van de Abvakabo FNV tegen het ontslag van de eerste medewerkers van zorgorganisatie Amstelring. (En tegen, wat er allemaal nog aan zit te komen…) Ik wilde eerst alleen kijken en wat verhalen aanhoren, maar er waren zo weinig mensen dat ik ook een shirtje aantrok. Ik werk flex in de zorg en je collega’s moet je steunen. Waar waren al die zorgmedewerkers? In de zon en in de tuin? Of hart voor de zorgvragers en daarom aan het werk? Zelfs de meeste ontslagen medewerkers waren in geen velden of op een Waterloopplein te bekennen. Afijn, je moet ergens beginnen en het grote vervolg is er op zaterdag 21 juni van 12.00 tot 15.00 uur in de Jaarbeurs in Utrecht.

Er was een wagen met oud vuil en Nelly Frijda ging er met hond en al opzitten. Het symbool van een oudere die zich bij het oud vuil laat zetten. Er waren ook wat woordjes van wat stads politici die in het gebouw erachter bezig waren… Toch wel grappig dat ze gewoon geen antwoord gaven, zal niemand dat opvallen? Ze kregen de vraag of ze zelf ook kwamen zaterdag 21 juni in de Jaarbeurs. Daar kun je dus eerlijk op antwoorden: ja of nee of ik weet het nog niet. Nee, je negeert gewoon de vraag en geeft als antwoord, dat er best wel een paar mensen van GL en de SP aanwezig zullen zijn. Dat was de vraag niet! Kom je zelf? Ik was de vraag blijven stellen als ik die microfoon had… Heerlijk zo’n gratis vermaak, lol.

Een vrouw vertelde dat haar ontslag was teruggedraaid en dat haar collega’s het stom vonden dat ze ging protesteren. Ze vond het zelf niet goed voelen, angstig. Ook voelde het, alsof je een hand die jou loon geeft bijt. Ik kan daar wel een beetje inkomen. Geeft goed weer waarom er zo weinig mensen actie voeren. Er was ook een moeder en zij stond er voor haar zoon. Na heel veel flex contracten steeds eruit gewipt en niet humaan behandeld door Amstelring. En dan was er nog een vrouw die het allemaal niets kon schelen en het heel erg zat was en gewoon in actie kwam.

Leuke mensen allemaal en ook van de FNV. Ik ben nog steeds van mening dat de zorg efficiënter kan en ook dat we al die zorgmedewerkers op de werkvloer met de juiste instelling en hun kwaliteiten hard nodig hebben. Ik ben meer van de korte lijnen. Met alle mensen om de tafel en de deur op slot doen. En dan pas eruit komen als er een goed plan is gemaakt. Niet op zomervakantie, werken aan Nederland en de zorg. Tja…

Zaterdag 14 juni is er ook nog een demonstratie in Amsterdam. Aanvang 14.00 uur van het Beursplein naar de Dokwerker. Demonstratie Stop de sociale sloop! Verzet nu. Een demonstratie voor de gewone mensen in Amsterdam. Samen een vuist maken. Neemt niet weg dat iedereen mag meelopen, ook als je niet uit Amsterdam komt. Gewoon doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

yVSs

Please type the text above: