Op de fiets

Wat een toestanden overal in de wereld en in ons eigen landje. Neem daarbij de verhalen bij die ik zelf te horen krijg en je zou er van in de stress schieten. Nou, ik niet en daarom maar even een stukje gaan fietsen. Het gaat best goed op mijn nieuwe fiets en met mijn skihelm op, alleen de zeem in mijn broek is niet meer zo dik, lol. Mooi stukje natuur zo langs de Amstel, alleen die nieuwe N201 bij Uithoorn deed een beetje raar aan in het landschap. En wat staan er veel huizen te koop in Nes aan de Amstel aan het water, sommige stonden al te koop de laatste keer dat ik daar op mijn gewone fiets ook langs kwam. Mijn dag kon niet meer stuk en iemand nam zelfs figuurlijk zijn petje voor mij af.

Over fietsen gesproken, ik las dat er in Limburg een Fietsenbank komt. Voor de mensen die geen fiets kunnen betalen. Je moet wel zelf je fiets opknappen en meewerken, niets mis mee. De fietsen verkoop zit toch al in een diep dal voor de armeren in de maatschappij. Er worden tegenwoordig ook weer vaker zelf banden geplakt. En zo gaan we langzaam maar zeker weer terug naar de Middeleeuwen, lol! Ik had zelf een spijker in mijn autoband en tegenwoordig gaat daar gewoon een matje in en hoef je geen nieuwe band meer. Mijn auto is ook lek en in de garage konden ze het lek niet vinden. Na lang testen, ik heb het zelf gevonden en tijdelijk gerepareerd. Alles kan, als je maar wilt.

Ik kreeg vandaag echt kippenvel van een filmpje op het internet, van een kind dat bij de moeder uit huis werd gehaald door agenten. Een verhaal heeft altijd twee of meerdere kanten. Ik vond een ander ding niet kunnen. Je laat een kind uit huis halen door agenten in uniform. Dit kan echt niet! Verplaats je eens in dat kind, een kind van die leeftijd, denkt dat politieagenten goed zijn. Het kind gaat nooit van zijn leven nog iemand in politie-uniform vertrouwen als daar geen andere goede herinnering voor terug gaat komen! Waarom geen vriendelijke maatschappelijk werksters? Hetzelfde met arrestatieteams en waar kinderen bij betrokken zijn. Altijd zorgen dat er mensen zonder uniform bij aanwezig zijn die zich om de kinderen bekommeren. Een kind vergeet nooit, of het komt later weer boven. Het gaat om het gedrag van de volwassenen en een kind zou daar weinig tot niets van mee horen te krijgen.

En dan is er grote kans dat je straks je vakantie begint in Lelystad. Ik weet niet of iemand al eens in Huizen is geweest of de woonplaatsen die eronder of erboven hangen. De mensen daar zijn not amused over de eventuele vliegtuigen die over hun woonplaats gaan vliegen. Bij ons rondom Schiphol worden er al vragen gesteld vanuit die kant, over hoe het klinkt als een vliegtuig laag overkomt. Ik denk dat ik binnenkort geld ga vragen voor rondleidingen. De een zijn geluid de ander zijn brood.

En als laatste, er stond ergens dat de vakantiedagen blijven gelden ook na de dood van een werknemer. Vanuit de praktijk heb ik begrepen dat er wel meer doorloopt na het overlijden van je echtgenoot. Het schijnt erg moeilijk te zijn om uitkeringen en toeslagen stop te zetten nadat iemand is overleden, dit tot groot verdriet van de nabestaanden. Kan dit niet bewust anders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No0db6

Please type the text above: