Je kunt de humor zien

Van het weekend even luchtige dingen om happy van te worden. Zo was er veel gespreksstof afgelopen week over de statiegeldfles. Bij het laatste festival waar ik was, daar deponeerde iedereen massaal de plastic bekertjes op de grond, ehh in het natuurgebied. Toen ik met mijn bekertje naar de prullenbak toe liep, hoorde ik de prullenbak denken: joh, waar ben je mee bezig, doet niemand hier! Ik vraag mij dan ook af, of mensen zelf de lege fles naar de inzamelingsbakken gaan brengen. Ik voorzie een grote bewustmakingscampagne dan.

De komende week gaan de vuilnisophaaldiensten staken voor een betere CAO in Amsterdam, Groningen en Utrecht. In de rest van het land verdienen ze blijkbaar genoeg? Het zullen weer mooie plaatjes gaan opleveren, is net de trein schoon en gaan we verder op straat. Gelukkig is het maar drie dagen zodat na de wedstrijd van Oranje op woensdagavond, de troep op donderdag weer kan worden geveegd. Ik had er persoonlijk alleen daarom nog een dag aangeplakt, lol. Niet alleen de vuilnisophaaldiensten staken, maar de ook de medewerkers van de veegdiensten en groenvoorzieningen en andere gemeentewerkers. Je weet pas wat je mist… als ze er niet zijn. Op 18 juni is er een landelijke actiedag.

En het volgende wat ik las, dat moet toch een grap zijn. Een nieuw televisieprogramma met de naam Studio Reces. Elke avond met actuele gasten om te praten over wat er allemaal stil ligt in politiek Den Haag. Met live verslag vanaf het Binnenhof met een verslag aan het gebrek aan ontwikkelingen. De politieke gasten wilden graag allemaal komen in het programma, ze hadden er de tijd voor. Ik herhaal: ze hadden er de tijd voor… Wil je als de sodemieter aan het werk gaan dan! Ieder normaal mens in Nederland heeft vakantiedagen, alleen in Den Haag hebben ze een hele lange zomer vrij. Wissel elkaar af, net als burgemeesters doen en bestuur het land door. Ga drie weken in een tentje in de bergen staan en je kunt er weer een heel jaar tegenaan, het hoofd is leeg. Neem onbetaald verlof om na te denken. Dit moet echt een grap zijn, kan niet anders en anders is dit land totaal de weg kwijt, lol.

Overigens is het misschien een goed idee als de vuilnisophaaldiensten eens wat papieren gaan opruimen in Den Haag tijdens hun staking. Als er iemand verstand heeft van opruimen dan zijn zij dat wel. En wie weet komt er nog wat bovendrijven tijdens de schoonmaak…

Heb een happy zaterdag en zie vooral overal de humor van in! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Q4isUf

Please type the text above: