Bambi en Stampertje

Een van mijn favoriete films is Bambi. Ik kan de mooiste zin uit die film ook heel goed nadoen tot hilariteit van mijn vriendinnen. “Als je niets zinnigs te zeggen hebt, zeg dan maar helemaal niets.” Voor dit weekend gaat deze zin weer veel op. Ik dacht het hoogtepunt gisteren in Utrecht al vernomen te hebben maar het kon nog beter. Weer een van de mooiste televisiemomenten van dit jaar, Mart versus Tom gisterenavond bij de nabeschouwing van het voetbal. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het nu, analyseren, psychologie en media, kijk hem even terug, lol! Volgens Mart bracht Tom geen nieuws, dus als je niets zinnigs weet te zeggen… Tom gaf terecht aan dat we in het nu leven en dat de televisie daarin mee moet gaan. Overigens bracht de Tour de France in het verleden ook niet het nieuws wat er wel was. Heerlijke televisie met emoties erin. Go Tom en blijf verslag doen van wat jij bewust ziet. Of het zinnig is dat bepalen de kijkers wel.

Bij ons ontstond wel de dialoog van wat is zinnig en onzinnig. Met de vakantie op komst, krijg je weer de standaardtelevisiebeelden van de mensen met de sleurhutten die gewogen en gecontroleerd worden. Zo’n filmpje is Nederland, of het zinnig is mag je zelf bepalen. In het kader van het nu zou je ook eens een filmpje kunnen maken met wat andere vragen aan de vakantieganger erin. Gaat u comazuipen? Wat kost de vakantie en moest u ervoor sparen? Hoe is de seks in de sleurhut? Kunt u zonder uw mobiel? Wat voor boeken staan er op de e-reader? Wat zijn leuke games om te spelen? Wat zijn de nieuwste snufjes in uw sleurhut? Wat denkt u in het buitenland te vinden wat u in ons land mist? Alles kan in 2014, we leven in het nu.

Ik werd persoonlijk blijer van een bijdrage vanuit een soort van kasteel in Irak van RTL nieuws. Hun eigen verslaggever in het gebied en niet de beelden van iemand anders overnemen. Net even de andere kant laten zien van wat je altijd in het nieuws ziet. Nieuws is leuk en je kunt er een hoop lol van hebben en soms nog iets van leren.Ook in nieuwsland is het zoeken naar een vernieuwende weg en meegaan met de tijd.

Morgen verder over de zin en onzin in Utrecht.