Stapje erbij?

Vandaag bij de Voedselbank hadden we het over Zwarte Piet in het nu. Ik heb daar een uitgesproken mening over. Het sinterklaasfeest behouden en kinderen van jongs af aan vertellen dat het een toneelstukje is en niet echt. Nederlandse cultuur en een Nederlands volksfeest, niets mis mee. En is er behoefte aan Pieten met meerdere kleuren, doen. Punt en punt. Oud met nieuw samen en punt en we gaan weer verder. De tijden veranderen en het bracht ons wel op een andere dialoog. Bij de Voedselbank zijn we multicultureel en waarom zetten we met zijn allen niet nog een stapje erbij? Als we het aankunnen…

Feit is dat de Nederlander de Nederlander niet meer is van vroeger. We zijn met zijn allen samen Nederland ongeacht religie, huidskleur en wie en wat je bent. Twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen, zou niet meer van het nu kunnen zijn. Helaas is de haat jegens elkaar door geloof alleen maar weer aan het toenemen in de wereld. We leven in Nederland samen in een land met meerdere geloven. Het zou mooi zijn als we vreedzaam samen verder kunnen gaan met elkaar. Over het stapje erbij zetten… Ik hecht persoonlijk alleen belang aan 4 en 5 mei, Koningsdag en 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. En dan nog omdat ik de hoop heb op wereldvrede op dat soort dagen en saamhorigheid en gezelligheid. Ik pleit dan ook voor een feestdagenkaart bij de werkgever. Hierop kun je zelf jouw gewenste feestdagen aankruisen en hoef je niet te werken. Geef iedereen er zes per jaar en wat je meer wilt neem je zelf vrij.

Ik had op mijn vorig werk veel te maken met feestdagen van andere religies. Zo was er iemand die altijd vrij wilde zijn met de Joodse feestdagen. En zo hebben heel veel mensen in dit land andere feestdagen dan dat wij in het jaar kruik hebben bedacht.

Het lijkt wel alsof we een eeuw terug zijn in de tijd, het doet mij een beetje denken aan de jaren 1912-1914. Ook toen was er angst voor wat er ging komen. Heel veel mensen kunnen niet mee anno nu en zijn volkomen de weg kwijt. Het is een zaak voor iedereen om mensen weer de weg te wijzigen voordat het uit de hand gaat lopen. Bewust van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEX6MX

Please type the text above: