Oranje voordelen

Van mij mag het voetbal het hele jaar doorgaan met Oranje. Nederland viert feest en op wat kleine incidentjes na, het is een groot feest in het land, samen. We kunnen dus nog heel best feesten samen. Het voetbal heeft ontzettend veel voordelen in het land. Het is eindelijk weer eens een paar uur stil op straat, een soort van autoloze avond. Je kunt mits je een beetje uitkijkt, heerlijk skaten of fietsen op de wegen. Je ziet en hoort zo heel goed, hoeveel geluid er anders is als alles wel normaal op de weg zit. Eigenlijk zou je de uitstoot en fijnstof eens moeten meten tijdens zo’n wedstrijd. Zou het vanuit de ruimte te zien zijn of het dan minder is in Nederland? Zie je opeens Nederland heel helder erbij liggen, zou mooi zijn.

Er is nog iets heel leuks aan het voetbal, de ochtend na… Je ziet vooral doordeweeks vroeg, de stelletjes op de scooter of fiets. Hij bij haar achterop of zij bij hem achterop. De Oranje shirtjes nog aan en de oranje plukken in de haren bij het meisje. Hij brengt haar naar huis of zij brengt hem naar huis toe, om te gaan werken of om naar de studie te gaan. Thuis snel even omkleden en verliefd en door een roze, eehh, oranje bril de dag slaperig beleven. De liefde bloeit op tijdens de wedstrijden van oranje, heerlijk.

Zal er ook een soort van babyboom komen na de WK? En natuurlijk allemaal hopen dat het een jongetje gaat worden dan. De namen Bruno, Daryl, Daley, Wesley, Jordy, Robin en Arjen zijn geweldig en misschien kunnen de namen Klaas, Dirk en Louis ook weer in 2015?

Ik vind het geweldig dat Louis eens een andere weg is ingeslagen tijdens dit WK, dingen weer van stal halen die andere trainers in de stal laten staan. En zo zie je dat een andere weg ook succesvol kan zijn. Ja, dit elftal kan met een gerust hart op reces na het WK, de doelstellingen in Nederland zijn ook ruimschoots bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ht1q

Please type the text above: