Ik denk mee met de tijd

Ik las een verhaal over een trend onder jongeren. Je gooit je telefoon van twee hoog en kijkt dan of ie nog heel is. Wel de telefoon van jezelf nemen…  Er zijn ook spelletjes waar je een heuse score mee kunt opbouwen met het gooien en opvangen van je telefoon. Ik weet niet zo goed wat ik daar allemaal van denk…  Ik vraag mij dan toch af of je geld teveel hebt als je zoiets doet of is het uit verveling? Laat het testen van dat soort dingen over aan de uitvinders van de telefoons om hun producten te verbeteren of aan de wetenschap. En als je dan toch van je mobiel af wilt komen, stuur hem op en steun met de opbrengst ervan een goed doel. Het is nog altijd goedkoper om wat oud servies stuk te gooien, wel altijd even kijken of er niemand onder je balkon loopt…

Ik was ook afgelopen week aan het nadenken over de Google Glass bril. Ik vind hem interessant en de bril kan alles opslaan aan informatie, een soort geheugensteuntje. Herinneringen opslaan en dat kan leuk worden. Stel je zet zo’n bril op vanaf je geboorte en de bril vervangt dus je ogen en slaat alles op. Ga je dementeren dan geeft de bril dus altijd de juiste herinnering. Komt je zoon binnen, dan laat de bril zijn naam weten en geeft je herinneringen erbij.  En in de rechtspraak echt geweldig, nooit meer je iets niet kunnen herinneren, zit opgeslagen in je bril. Ik zie het allemaal voor mij, geweldig. Over vijftig jaar hoeven we niet meer te kunnen praten en schrijven, we zijn een soort robots die iemands gedachten kunnen lezen en erop kunnen antwoorden. Privacy is er niet meer.

Ik had het ook afgelopen week met iemand over voetbal en ons elftal is een heel goed voorbeeld van dat je niet echt heel erg goed hoeft te kunnen voetballen. Het draait steeds meer om analyseren, een schaakspel. Met goed denkwerk kun je heel ver komen en alles wat wel leuk kan voetballen is mooi meegenomen voor het plaatje, 50-50 verhouding of zoiets. En geluk moet er ook nog een beetje bijkomen.

Je ziet het met alles nu in het leven, een groot schaakspel. En je kunt er in bewust in mee gaan of bewust niet in mee gaan of je gaat er onbewust toch in mee. De vooruitgang kan ook de ondergang worden en we kunnen niet alles voorspellen, er bestaat ook nog zoiets als natuurlijk verloop. Ik denk nog even verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi7DX

Please type the text above: