Pak elke zonnestraal mee

Samen naar het strand, gisterenochtend om zes uur. Of wij gek waren? Nee, wij wilden even rust en pret maken samen, daar ben je vriendinnen voor. En de boog kan niet altijd gespannen zijn. Het was heerlijk zo vroeg op het strand en bijna niemand te zien. Opvallend hoeveel afval er op het strand was, alsof de schoonmakers weer in staking waren. Afvalbakken vol en net zoveel afval eromheen. Later kwamen de vuilnisophalers om alle troep op te ruimen. En dan nog, wat een troep laten mensen achter op het strand. Een heel stuk gelopen tot we de eerste ruiters tegenkwamen, die waren ook vroeg op. Opvallend dat de meeste mensen zo vroeg op, altijd goedemorgen zeggen. Des te later op de dag des te chagrijniger de mensen werden, heerlijk…

We hadden prachtig weer en altijd zelf bewust naar de lucht kijken…  Je zag precies waar de buien heengingen en niet naar ons dus, gewoon wegwuiven. We zagen zelfs nog een dier in het water maar vanwege de grote afstand konden we niet zien wat het nou was. Het was zwart en stak steeds boven het water uit en zwom steeds een stukje verder. Het weer werd zo mooi dat we de zee maar zijn ingegaan. Heerlijk languit drijven op je rug in de zee, gewoon in Nederland. Even alle gedachten de zee in laten gaan.

Met een fris hoofd konden we het erna weer over ons landje hebben. De vreselijke vliegramp en het gemis van onze oude koningin op de televisie. De nieuwe koning tekende een condoleanceregister en de oude koningin sprak het volk toe op de televisie. (Herinner Apeldoorn.) Tijden veranderen en misschien komt het nog. Het is wel heel mooi, hoe er vanuit de hele wereld wordt mee herdacht met de slachtoffers. Heel veel mensen zijn echt woedend over alle gebeurtenissen, zowel in eigen land als in het buitenland. Misschien is het beter om eens op een zaterdag in alle Nederlandse steden een witte vredesmars te houden. Of een ketting van mensen van alle steden in Nederland naar elkaar toe. Vredesboodschap voor alle landen. Heel Nederland wit, dat zou pas een bewuste boodschap afgeven zijn.

Afgelopen week heeft veel mensen ook weer iets bewuster gemaakt van dat je moet genieten van het leven, pak elke zonnestraal mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1lLf30

Please type the text above: