Ik wens brood voor iedereen

Het was gisteren een fantastische dag, een wens ging weer in vervulling. Ik mocht mee met de soepbus in Amsterdam van Het Leger des Heils. Een mooier beeld kun je niet krijgen, van waar veel mensen zich onbewust van zijn in ons landje. Als je nooit op straat tussen de mensen komt dan kun je een heel eenzijdig beeld krijgen. Sommige mensen dachten dat ik een bekende Nederlander was, lol. Nee hoor, ik volg gewoon mijn hart, gewoon Ingrid en ik doe gewoon leuke en leerzame dingen. We stonden verdeeld over de avond in Amsterdam Noord en op twee punten rondom het Centraal Station. Ook hilarisch dat we in Noord de bus even niet op de handrem hadden, bijna met soep en al het water in.

Er is toch wel een groot verschil tussen de soepbus en de Voedselbank. Bij de bus komen mensen die echt honger hebben en het brood heel snel opeten en dan nog meer willen hebben. De Voedselbank is dan net dat stapje hoger, hier hebben de mensen wel iets te eten en geen rammelende honger. Morgen schrijf ik even verder over de soepbus, ik moet ook nog zoiets als slapen…

Bij de bus waren heel veel mensen uit Oost-Europese landen en dat brengt mij nog even op de rampplek van het vliegtuig in de Oekraïne. Ik zag op de Belgische televisie een stukje en daar vertelde de nieuwslezeres dat er marechaussees vanuit ons land naar de rampplek gingen. Zij legde aan de Belgische kijkers uit dat je onze marechaussees kon vergelijken met hun vroegere Rijkswacht. Leuker kon ze mijn dag niet maken… Wij sturen iets van vroeger dus het nu in, als ze er komen, geweldig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

z5fW

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>