Uit het Voedselbankdak gaan

Gisteren bij de Voedselbank ging iemand even uit zijn voedselbankdak. Laat maat lopen die emoties. Deze persoon heeft een baan en werkt hard om uit de schulden te komen en had nu gezondheidsklachten. Niet naar de dokter gaan want voor je het weet dan komen er pillen en doorverwijzingen. Daar is geen geld voor dus maar even voorthobbelen. Is dit in mijn landje? Ja hoor, het kan hier allemaal. Deze persoon was ook weer kwaad over de huizen met inrichtingen die hunnie (asielzoekers) krijgen in ons land. “Zij pikken onze banen in en onze huizen.” Waar heb ik die meer vernomen afgelopen week…  “Niemand doet iets.” Waarop ik voorstelde om op de Dam te gaan staan samen en dan haken de mensen toch weer af. Hij had vroeger genoeg geprotesteerd en bewust van dat het allemaal geen moer geholpen heeft. Protesteren is zo jaren 70 en 80… Onze bevolking in Nederland is gewoon te oud, erg lollig. In andere landen met een jongere bevolking zie je wel de sociale revolutie. Deze jongeren durven wel en zij zijn zich meer bewust van hun kansen dan de jongeren hier in Nederland. Houden wat je hebt, liefst nog meer en waarom veranderen? Het Westen van de wereld gaat straks het lachertje van de wereld worden als alles bij het oude gaat blijven, ook lollig….

Iedereen kwam gelukkig opdagen bij de Voedselbank zodat wij geen voedsel verspilling hadden. We waren helemaal los en dat voelt goed! We hadden voor het eerst ook boekjes voor de mensen, van Vita, Humanitas en van de schuldhulpverlening van de gemeente. Ik heb niemand een boekje zien pakken. Veel mensen worden al geholpen en anderen moeten echt aan het handje genomen worden voor verbetering van hun situatie. Misschien is het wijs om deze boekjes eens huis aan huis te verspreiden in de gemeente want de doelgroep woont daar achter de gesloten deurtjes. En er zijn nog steeds mensen bij de Voedselbank die amper Nederlands spreken, verbazingwekkend. Zij kunnen deze boekjes dus niet eens lezen.

Is er dan helemaal geen goed nieuws, tuurlijk wel! Een iemand is door zijn oude werkgever weer aangenomen en heeft dus weer werk! En er is weer een voedselbankbaby op komst. Mmm, boekje neerleggen van kinderen kosten geld? Nee, dat is negatief. Wees welkom in Nederland toekomstige hummel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

g15s

Please type the text above: