Heb iedereen lief

Nog even over het Legers des Heils, iedereen is welkom daar omdat ze geloven in Gods liefde voor iedereen en zich daarom inzetten voor de ander. Ik vind het niet meer zo van deze tijd want in deze tijd zijn er genoeg mensen die zich inzetten voor een ander zonder dat ze geloven in Gods liefde maar wel geloven in naastenliefde en humaniteit. Dat je dan ook een positieve christelijke geloofsovertuiging moet hebben om daar betaald werk te doen is wat mij betreft niet de toekomst. Geloven zijn een van de oorzaken van de oorlogen en de conflicten tussen de mensen en respect voor een ieders geloof of geen geloof dat zou pas liefde zijn. Kijken naar wie iemand is en wat de persoon kan geven, dat zou het hoofddoel kunnen zijn. Tja, ik zal wel weer te ver vooruit denken.

De natuur wil ook wat, ik las dat er in Vlaanderen elke dag zes hectare aan openbare ruimte verdwijnt voor bebouwing. En in Nieuwegein willen ze tuintegelbelasting invoeren omdat door tegels het water niet weg kan. Heeft iemand wel eens gezien hoeveel tegels er liggen bij het nieuwe stadhuis van Nieuwegein? En als ik dan de wateroverlast van afgelopen maandag zag, overigens erg veel pret van gehad, dan kan er wat mij betreft nog meer onder water. De oplossing zit hem niet in alleen dijken bouwen maar in meer gebieden onder water zetten, tja grond is duur en we zijn met zoveel mensen… En dan zeggen dat zwijnen illegaal de grens over komen naar Nederland, ik heb lol. Je hoort die beesten denken, zo mooi aangelegd allemaal en dat moeten we benutten. En dan de ratten die vrolijk in de tuinen van het Louvre lopen. Ik was van de week in een schoon huis en daar hadden ze een muizenplaag. Hartje zomer en de muizen lagen nog net niet te zonnen op een ligbedje in de tuin. Muizen en ratten kunnen ook zwemmen dus badje in de tuin zou ook leuk zijn. Het is wel interessant waarom die ratten en muizen tevoorschijn komen, voedseltekort? Stijging van het grondwater bij heftige regenval en willen ze droge voetjes houden? De strijd om de aarde tussen mens en dier, ook een leuke!

Ik vernam afgelopen week ook mooie verhalen over vroeger over mensen die met de hondenkar door stad of dorp trokken. Nu hebben de honden strikjes in en jasjes aan. Wat zou de hond er zelf van vinden, lol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Xj50S

Please type the text above: