Er is nog veel om voor te vechten

Ik kan beter mijn bed in Amsterdam neerzetten. Wij waren gisteren bij de botenparade in Amsterdam. De botenparade begon gisteren met een eerbetoon aan de omgekomen medewerkers van het Aids Fonds en de andere slachtoffers van de vliegramp. Een bewust eerbetoon, helaas gemist omdat door angst voor het weer de botenparade eerder begon. Niets aan de hand, gewoon naar de lucht kijken en je zag de buien mooi gaan. Wel twee flinke hoosbuien gehad maar dat mocht de pret niet drukken. Goed voor je haar en je droogt heus wel weer op…  Wij stonden aan het einde bij de laatste brug en de sfeer was geweldig. Vaartuigen vol met homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en hetero’s.  Een Joodse boot, een Marokkaanse boot en tal van andere boten, samen!

Regenboogvlaggen en mooie lachende mensen op de boten en op de kant. Naast ons stonden twee meisjes de hele tijd elkaar te strelen en ze waren erg gelukkig. Er is nog veel om voor te vechten, die zin kwam overal terug op de spandoeken. Ik vroeg mij dan ook af of die meisjes ook op een gewone dag zo langs de waterkant kunnen staan een hele middag. Staan wel maar of het geaccepteerd zal worden? Liefde is nooit verkeerd en de hele parade straalde lol en liefde uit, gewoon een dag mogen zijn wie je bent en dat aan de hele wereld laten zien. Een dag in het jaar, eigenlijk triest want het zou alle dagen in het jaar moeten kunnen. Er is nog veel om bewust voor te vechten.

Het was net Koningsdag in de stad en bijna iedereen genoot. Nog een tip voor de politie, zet naast elke jonge agent een oudere agent. Er stond een stelletje jonge agentjes die zo gespannen waren dat het mis zou kunnen gaan dat het gewoon zielig was. Verderop stonden vier oudere agenten heel relaxed met elkaar te praten. Wij waren ons er bewust van

De stad was een grote afvalberg in de avond, echt niet normaal meer. En in de stad overal bouwkranen, steigers, niet uitziende lege winkelpanden en heel veel mensen. Als de stad toch eens kon praten… Nou ja, dan zou de stad ook zeggen dat het een mooie botenparade was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EbTZ

Please type the text above: