Utopische ideeën

Zo, weer helemaal terug van even weggeweest. Eerst zelf ziek en dan iedereen in je omgeving die wat heeft, je kunt het er druk mee hebben. Ook een hoop nagedacht en tot wat leuke dingen gekomen. En dus was het de hoogste tijd om weer de deur uit te gaan. Ik heb toevallig twee boekpresentaties deze week en zo toog ik gisterenavond naar de boekpresentatie van Rutger Bregman in De Rode Hoed in Amsterdam. Gratis geld voor iedereen is de naam van zijn nieuwe boek. Nieuwe ideeën die tegen de tijdsgeest ingaan, dromen die de wereld beter kunnen maken. We leven in een luilekkerland en weten alleen niet meer hoe het beter kan. Ik heb zijn boek daar gekocht en op mijn verzoek heeft Rutger er een mooie tekening in gemaakt, in plaats van zijn handtekening. Een handtekening is zo klein en in deze tijdsgeest gedacht, lol.

Er waren veel genodigden in De Grote Utopie Show en allemaal met hun ideeën om de wereld te veranderen. Daan Roosegaarde, Femke Groothuis, Rob Wijnberg en Willem Schinkel. Een mooi stel bij elkaar en vooral Willem Schinkel was erg humoristisch. Ik zag al filosoferend weer leuke beelden opdoemen… Alle mensen die gisteren aanwezig waren in De Rode Hoed een hoedje opzetten en met Prinsjesdag in de zaal neerzetten. De troonrede geschreven door Willem Schinkel en niemand die verveeld om zich heen zou kijken en te laat hoera zou roepen. Het zou zoveel leuker en anders kunnen zijn. Misschien een leuk idee voor volgend jaar, De Grote Utopische Troonrede Show vanuit De Rode Hoed? Ik zit alleen nog een beetje met het hoera in mijn maag. Vervangen door denk, droom of lach? Ik denk nog even verder.

Aan de gracht hebben we nog even lekker zitten kletsen en denken. Ook over dat steeds meer mensen uit het midden segment het zo moeilijk hebben nu. Heel veel mensen die niet meer kunnen dromen en laat staan dat ze in slaap kunnen komen, bewust van. Hoe kun je al die mensen weer aan het dromen krijgen zodat ze nieuwe ideeën krijgen en hun leven weer vrolijk gaan inzien? Dat ze luilekkerland ook gevoelsmatig weer als luilekkerland gaan zien? Wij zaten gisterenavond aan een Amsterdamse gracht even lui en lekker te genieten, in ons land…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HnQU

Please type the text above: