Voortmodderen

Ik heb weer een paar denkdagen, heerlijk. Ik moet genoeg en dat komt wel op een uurtje als ik daar zin in heb. De hele wereld moddert ook maar voort en dus laat mij dan ook lekker voortmodderen, lol.  Afgelopen weekend waren we weer even samen, drie vriendinnen van vroeger. Alle drie onze eigen weg gegaan en twee van de drie hebben al heel wat varkens in de modder op hun weg moeten verslaan. De drukte van het leven kwam ook even op tafel. Ik had een paar jaar geleden altijd op maandag een vrije dag en in mijn herinneringen was die dag altijd lekker rustig. De meeste mensen waren aan het werk na het weekend en in de middag kon je lekker rustig je boodschappen doen. Het lijkt in de Randstad wel of het nooit meer ergens rustig is, ook met dank aan het flex en thuiswerken. Mensen kunnen de uren werken die zij willen en ons land is bijna 24 uur per dag open.

En we hebben ook een grote grijze generatie die nu thuis zitten en genieten. We hadden het er van het weekend nog over en hebben weer gelachen. Ik heb het laatst ook gewoon aan een ouder iemand gevraagd: “waarom gaat u in de avond banen zwemmen en niet overdag?” Als je dan overdag werkt en in de avond wat banen wilt zwemmen dan houden grijze hoofden in badpak de hele boel op. Een van de redenen dat wij het bewust niet meer trokken. (En dus ook geen baantjes trokken…) De persoon aan wie ik dit vroeg, die had er nog nooit bewust over nagedacht. Iedereen mag doen wat leuk is en op elk gewenst tijdstip en oud naast jong is nooit verkeerd, alleen met banen zwemmen, dan zwemmen ze voor je…

Toch is het een leuke rekensom om eens alle mensen in Nederland in kaart te brengen die niet (wit) werken. En dan allemaal, dus de huisvrouwen, huismannen, scholieren, asielzoekers, vutters, werkelozen, bijstanders, arbeidsongeschikten en ga zo maar door. En dan een berekening ernaast met hoeveel banen er door de automatisering nog gaan verdwijnen. Als je zo bewust om je heen kijkt dan krijg je wel een aardig beeld maar de feiten zijn nog leuker, je zou er een plan van kunnen maken, lol.

Feit blijft wel dat er steeds meer gemor ontstaat onder de werkenden. Ik verneem de laatste tijd steeds vaker: “doe ik het verkeerd of doen .. het goed?” Zo is er nu iemand die bijna nog nooit een dag in zijn leven gewerkt heeft op vakantie met zijn vriendin die de vakantie betaald. Modderpakking op een beautyfarm in het buitenland, lol. Ondertussen wel alle toeslagen binnen harken in ons land, op papier niets aan te doen. Ik denk dan, zou die vriendin hem dan niet in huis kunnen nemen en in plaats van vakantie kunnen investeren in een opleiding voor de vriend? Wat kan hij wel… Op papier veel onvoordeliger als je gaat samenwonen. En zo modderen we allemaal voort.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

WM9Hlh

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>