Gras

Je kunt mij soms echt wegdragen van de pret. Bij onze Voedselbank was het een druk dagje gisteren. Tot onze stomme verbazing kregen wij een doosje met Wheat Grass om uit te delen. Dan moet je natuurlijk wel weten wat je ermee kunt doen, lol. Het is gewoon tarwegras, gemaakt van de jonge scheuten van de zachte tarweplant. Puur natuur en vol vezels, mineralen en eiwitten. Mix wat van het gras door je drankje, smoothie of salade en je bent vol power en het is goed voor het immuunsysteem. De oude Chinezen waren zo gek nog niet. Natuurlijk kwam de vergelijking weer met kattengras en wat hadden we een lol. Ook in de oorlog aten de mensen gewoon gekookt of rauw gras, bijna vergeten feitje. Wij kregen ook Paksoi en daar kun je weer mee roerbakken. Eten is zo leuk. Zo kwam ik via de Belgische televisie op de Keuken van het Ongewenste Dier, een leuk initiatief en waar ze van dieren waar iedereen overlast van heeft de smakelijkste gerechten maken. Waarom ganzen afschieten en begraven als je er een kroket van kunt maken. Het was gisteren trouwens Nationale Krokettendag, kan iemand met een berijdbare nog vliegende gans mij alsjeblieft uit dit land weghalen? En wat is overlast van ganzen? Nils Holgersson vloog ook op een gans. Ik heb gelijk even gekeken of er in dat sprookje nog iets aangepast moet worden naar de eisen van het nu en ik kon niets ontdekken, lol.

En over dieren gesproken, mijn huisdier kan al stemmen herkennen en komt nu steeds aanlopen als ze de column van Kees de Kort hoort, stemherkenning. In het weekend mist ze dan ook iets, lol. Hoezo dieren zijn stom? Nee, al met al zijn de dieren die stom zijn: of doorgefokt, of hebben geen goede opvoeding gehad. De mensen zijn veel stommer met hun gedrag. Ik kan genieten van zo’n man die van de ene stichting geld leent om de zijn tekort bij de andere stichting aan te vullen. Hij liet er geen gras over groeien… Hoe kun je dan een voorbeeld zijn voor je gezin en de maatschappij? Het is iets waar ik steeds weer tegenaan loop, hoe kun je een voorbeeld zijn voor de kinderen van nu door zot gedrag? Niemand is perfect maar de idioterie van veel mensen doet het ergste vrezen voor de toekomst. Het ene gat vullen met het andere gat en we hobbelen lekker verder met zijn allen, ik kan er erg om lachen. Ik spreek heel veel jongeren die terug willen naar echt. Dus geen zeepbellen en schulden maar naar wat je ziet dat heb je. Jammer dat er altijd generaties, conflicten en oorlogen overheen moeten gaan om weer een nulpunt te verkrijgen. En we hebben die wereld zelf gecreëerd met zijn allen. Je kunt ook stellen dat de goede voorbeelden gewoon op zijn? De mensen volgen liever slecht gedrag dan goed gedrag en het levert voor op de korte termijn ook meer op?

En als je dan op zo’n dag als gisteren ook Imtech nog voorbij ziet komen met cijfers dan kan echt je dag niet meer stuk van de pret. Gras gaat dus wel harder groeien als je eraan trekt. Ik hoop op weer zo’n prettige dag vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TZDN4

Please type the text above: