Donkere kamer

Ik was gisteren even in De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans, het blijft een fantastisch boek. De mens zal eraan moeten wennen te leven in een wereld zonder vrijheid, goedheid en waarheid, een zin uit het boek. Een deel van de nabestaanden van vlucht MH 17 gaan nu naar de rechter om de Staat ter verantwoording te roepen. Het is ook een zoektocht naar de waarheid en als je niemand meer hebt dan is dat heel begrijpelijk. Het is donker in de kamers en de mensen willen licht, zo kun je het ook zien. Het blijft natuurlijk te idioot voor woorden dat Nederland zo makkelijk geaccepteerd heeft dat mensen onze landgenoten en andere mensen uit de lucht hebben geschoten. Met een stille tocht geef je eigenlijk weer dat je de maatschappij niet accepteert. En je kunt lopen wat je wilt maar daar zullen de oplossingen niet uit gaan voortkomen of uitlopen. Verder dan een paar sancties is het niet gekomen, nog wat onderzoeksresultaten en het boek ergens in een donkere kamer opbergen.

Ons grootste schip vaart naar Ebola gebied, onze vliegtuigen gaan naar IS en de rest hangt ergens in Mali en in andere landen, prioriteiten stellen. De wereld is belangrijker dan ons land en voordat je het weet komt de wereld naar ons land toe, zo klaar als een klontje, en daarom zitten wij daar. Mag ik dan nog een gratis advies geven, sluit de Nederlandse grenzen voorlopig. Niet om mensen die rennen voor hun leven buiten te sluiten maar om aan iedereen te vragen waar ze zijn geweest en om weer eens ouderwets de identiteitspapieren te controleren. Misschien wat koortsthermometers erbij aan de grenzen? Soms ligt preventie niet alleen in de wereld maar veel dichterbij. Creëert ook weer banen…  Een donkere wereld zonder vrijheid. Gelukkig is er nog een hoop goedheid in de wereld en die zal echt niet verdwijnen, net zomin als de liefde.

Om de boel lollig af te sluiten, ook in Den Haag gaat Het Torentje donker worden. Veel mensen konden het niet aan om de berichtgeving verder te lezen maar ze gaan renoveren. Leuk toch en ik ga dan altijd gelijk zoeken naar alternatieven en zo kwam ik op: Brandaris op Terschelling, De Euromast in Rotterdam, Domtoren in Utrecht,  De Walfridustoren in Bedum, Maastoren in Rotterdam, Gerbrandytoren in IJsselstein of de Achmeatoren in Leeuwarden. Het meest geschikt is de Haagse Toren, restaurant, bar, appartementen, balkons en alles wat verder nodig is. Uitermate geschikt om alles in ons land weer glad te strijken. Dus geen extra Kamerdebat voor nodig, gewoon wat verhuiswagens en klaar, 3,4 kilometer rijden. Werkkamers voor onze Oranjes erbij en klaar. Wel het licht uitdoen als je klaar bent met werken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv1mYj

Please type the text above: