Met gesloten beurs

Wij zijn ook bij de Voedselbank steeds aan het kijken waar het beter kan, samen denken. Zo waren wij het er bij de uitgifte allemaal over eens dat de plastic hemdtasjes niet meer kunnen in deze tijd. Ze worden gebruikt in het verdeelcentrum en ook bij ons. Winkels en wij zelf geven al het tasjes voorbeeld in de maatschappij en dan kan de Voedselbank toch ook volgen. Papierenzakjes zouden de oplossing zijn maar dan hebben wij weer iemand nodig die ze doneert aan ons. We denken nog even verder. Het is wel erg grappig dat iets erin kan slijten als je de mensen zo stuurt. Bij ons nemen de mensen allemaal zelf tassen mee en er staan kartonnen dozen voor nood. Zullen we echt weer terug gaan naar een tijd met minder verpakkingsmateriaal? Ik moet er alleen thuis nog iets aan verbeteren wat het plastic betreft, toch maar eens een tas in de schuur ophangen en het plastic dan meenemen naar het winkelcentrum. Ook weer zoiets, ik heb geen plastic bak, dus het wordt mij niet aangeboden via de makkelijke weg en dus doe ik het niet altijd, foei. Alles is zo goed te analyseren.

Iemand had het ook nog even over De Gesloten Knip. Een leuk initiatief en samen delen met elkaar zonder dat er geld aan te pas komt. Ik doe het zelf ook al vaker en ga geen nieuwe spullen aanschaffen voor die ene keer als ik iets nodig heb. Zo was laatst mijn voetbal zacht en om nou een pompje te kopen, iemand met een pompje gevonden en mijn bal weer hard. Een lach en een bedankje zijn dan genoeg en de volgende keer doe je het andersom terug. Zo vonden mijn collega’s bij de Voedselbank mijn met de hand gedoseerde koffie te sterk gezet. Ik niet maar omdat je met zijn allen uit dezelfde pot wilt drinken doe je water bij de koffie… Er ontbrak een koffiemaatschepje en alvorens het te kopen gingen wij denken. Zo kwam een collega erachter dat ze thuis nog wel een koffieschepje had, met gesloten beurs opgelost. En tot vreugde van mijn collega ’s is het probleem van de sterke koffie dan ook opgelost, lol.

Een andere collega had stad en land afgelopen om een tweedehands kinderbox ergens ondergebracht te krijgen. Niemand wilde hem hebben, zelfs de Kringloopwinkels en gratis winkels niet. Het is toch eigenlijk te zot dat je zoiets dan naar het grofvuil moet brengen? Met heel veel dingen is Nederland echt een verwend land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VpSVa

Please type the text above: