Staat als een dijk

Ik heb een paar dagen niet meer geschreven, ik had even zelf geen woorden meer voor zoveel idioterie overal. Het was even stil in mij en ik dacht dat dit nummer van De Dijk was, not. Ik werd gisterenavond meegenomen naar De Dijk. Een groep waarvan ik wel wat nummers kende maar niet echt een van mijn favorieten was. Ik ging mij van tevoren enigszins inluisteren en lezen en ik werd totaal verrast. Vooral het nieuwe album Allemansplein is erg goed. Ook de zin: we hebben de ballen niet en niet de moed, sprak mij erg aan, lol. Het publiek was ouder en een vriendin van mij vertelde dat ze vroeger veel aan de muziek van De Dijk had gehad met moeilijke momenten. Volgens haar een band die vanuit het hart muziek maken en zingen, geen massaproduct. De grap was dat ze thuis wat muziek van hen had opgezet en dat een van haar zoons zei: “mam, is eigenlijk best goed die muziek.” Het is met heel veel dingen zo, als je altijd naar hetzelfde luistert dan zie je de andere mooie dingen niet meer. Ik vond vooral de saxofonist gisterenavond prachtig, genoten. Ook erg leuk dat de zanger echt verontwaardigd reageerde op iemand die met een iPad vooraan in de lucht stond te filmen. Ook voor ons stond een iemand constant foto’s te maken. Wij hadden geeneens een mobiel meegenomen en ontwenningsverschijnselen traden bij ons niet op. lol. En je moet nog oppassen ook als je per ongeluk op de muziek je handen in de lucht steekt en per ongeluk zo’n mobiel raakt… Gelukkig ging alles goed .

Het was toen ook al niet wat het ook nooit zal zijn, ook zo’n mooie tekst. Het was de afgelopen week echt zoeken naar leuke dingen in het nieuws en er was weinig om happy van te worden. Je kunt gelukkig dan altijd zelf de slingers nog ophangen. En de klok gaat weer achteruit en dus weer een week wennen voor heel veel mensen voordat de nieuwe tijd weer in het patroon zit. Wat zou er gebeuren als we nou eens gewoon van die klok zouden afblijven? Zou de wereld vergaan? Ik hoop dat ik morgen wel op tijd wakker ben voor de live uitzending van de bankentest, zak chips erbij en wijntje, zelf lekker genieten op mijn eigen bank, lol.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

R9nW

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>