Kerkgebed in het nu

Het gebed van een ouder iemand ziet er in de kerk heel anders uit nu dan vroeger. Misschien is het leuk om een voorbeeldje op te schrijven zo op zondag. Ik zie zomaar iemand op een houten bank het volgende zitten prevelen…

Lief iemand daar boven, mijn buurt is aan het veranderen en in de huizen in mijn straat gaan veel ouderen dood en dan komen er nieuwe mensen. Jongeren hebben het heel erg moeilijk in deze tijd, misschien nog wel moeilijker dan dat wij het vroeger hadden, ze moeten zoveel. En wij konden vroeger dingen afkopen in de kerk en daar gaan zij niet meer heen tegenwoordig. Naast mij lopen jongeren in en uit met plaatjes op hun lichaam. De gordijnen gaan en blijven dicht en in mijn huis hangt een wietluchtje. Ik voel mij samen met wat buurtjes niet meer veilig en oom agent helpt ons ook niet meer. Volgens oom agent moeten we het zelf redden met de jongeren samen en hij kan niets doen. Zelfredzaamheid is zo 2014. Ook de partij waarop ik heb gestemd, die mensen zijn met hele andere dingen bezig en zij helpen mij ook niet. Ik wil zo graag in mijn eigen huis blijven wonen maar ik zie niet meer in hoe. Mijn wereld is zwart, kunt u wat licht brengen?

Ik zie het in het nu, al helemaal gebeuren dat iemand van boven dan terug gaat roepen…  Lieve oude dame, leg uw streekroman eens weg en ga een wat lezen over het welles en nietes van ons wietbeleid. U kunt dan vast alweer glimlachen. En ga eens lezen over de voordelen van wietgebruik. Verder kunt u een appeltaart bakken en aanbellen bij de buren en ook eens hun heerlijke cake proeven. En die plaatjes noemen zij tatoeages en ga gewoon eens vragen waarom ze die hebben en wat de betekenis is. Vraag of ze van uw net stroom aftappen en zeg dat u daar bezwaar tegen hebt. U kunt vertellen dat uw pensioen ook niet meer is van wat u ervan voor ogen had en dat u de zorgpremie ook niet meer kunt betalen. Ga in overleg en vraag of ze misschien de boel iets beter kunnen isoleren zodat u niet de hele dag de lucht in uw huis hebt en u helpt de bouwsector ermee. Ga eens samen met hen een plan maken om een leeg kantoorpand te huren zodat ze een eigen ruimte hebben, ondernemen is vooruit zien. Stel voor dat u met de rollator ook best wat pakjes kunt wegbrengen tegen een kleine vergoeding, lekker buiten lopen is goed voor de gezondheid en zo brengt u tevens de zorgkosten omlaag. Er is altijd hoop. Genoeg licht mevrouw?

Mag het licht nu uit? 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

bIAPGE

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>