Het weekend vasthouden

Vandaag weer een maandag en gewoon de weekend stemming vasthouden. Afgelopen weekend weer lekker gedanst en uit geweest en tot mijn verbazing kwam een van mijn vriendinnen ook even. Zij voelde zich weer even goed na zes chemokuren. Ze kwam gezellig samen met ons dansen onder het mom van: ik kan het nu nog! Vlinders op de dansvloer en gewoon doorgaan en pret maken. Wij hebben altijd de grootste lol om mannen die steeds vasthouden aan een bepaalde openingszin. Dan ga je een drankje bestellen en dan klinkt er opeens weer naast je: “zo’n mooie vrouw als jij die zou toch niet zelf hoeven te betalen voor haar drankjes.” De zelfredzaamheid is nog niet overal doorgedrongen, lol. Of je hebt een gesprekje met iemand en je laat je ontglippen dat je wel eens naar een concert zou willen maar dat de prijs toch echt te duur is. En dan klinkt er weer naast je: “zo’n mooie vrouw als jij hoeft niet te betalen, ik zorg dat jij overal naar binnen komt.” Veel mannen vinden de vrouwen soms te bijdehand en willen zorgen voor… Heel veel vrouwen willen best af en toe wat lieve zorg maar laat ons ook doen wat we wel zelf bewust kunnen en willen, lol. Zo waren we ook afgelopen weekend met acht vrouwen uit eten. Na afloop werden de kosten door acht personen gedeeld via een ouderwetse staartdeling of uit het hoofd. Allemaal mooie vrouwen en je moet er toch niet aan denken dat er dan opeens een man voor onze tafel had gestaan en de woorden had gesproken: “jullie zijn zo mooi en jullie hoeven niet te betalen, ik zorg wel voor jullie.” Iets anders is het drankje van het huis, je merkt dat dit fenomeen aan het verdwijnen is, horeca crisis of zoiets? Zoiets is wel leuk om aan te nemen en vooral als je ergens vaste klant bent.

Ik sprak later in het weekend met een ouder iemand over dat mannen zo graag voor de vrouwen willen zorgen. Hij vertelde dat je vroeger naar de kermis ging met je meisje en dat het dan heel normaal was dat je haar trakteerde. Ook kocht je een bakje kersen en daar at zij dan van mee en het trakteren op een ijsje was heel normaal. Hij vertelde ook dat vroeger in de katholieke kerk de mannen van de vrouwen gescheiden zaten. En dat er veel nonnen op straat liepen waarvan je ook amper het gezicht zag. Ook de geestelijken zaten op een damesfiets omdat de lange gewaden anders niet te doen waren. Erg grappig en je zou bijna denken dat het de meeste mensen aan geschiedenislessen ontbreekt in het nu. Waarschijnlijk is dit ook een reden waarom de katholieke kerk zich dus nooit tegen sluiers en gewaden zal uitspreken, ze liepen vroeger zelf ook zo over straat, lol. Wat je volgens mij nu ook ziet gebeuren is dat uit alle landen mensen bij elkaar komen te wonen in een land en allemaal met een verschillend ontwikkelingsniveau, de een is verder dan de ander en dan gaat het op den duur botsen. Verschillen en is het een beter of slechter dan het ander? Het deed mij denken aan de woorden van een man uit Praag afgelopen april: “laat ons het zelf doen en niet met ons bemoeien, jullie zijn al veel verder in het Westen.” Tja, dat samen met elkaar en van elkaar leren, elkaar respecteren, gelijkheid, pfff, moeilijk. De bewuste wijze lessen van een oudere man. Ik ben dol op kersen dus nu nog even een man zoeken die zijn bakje met mij wil delen, zoiets is helemaal niet erg, lol.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

QFww0n

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>