De crisis buiten sluiten

Gisteren was ik al heel vroeg op het strand. Ik moest in de dichte mist even zoeken maar al gauw had ik de weg naar de zee gevonden. Wie gaat er nou op het strand lopen dan, juist, ik dus! Een enkele visser kwam ik tegen, een jogger en een enkeling met hond. Maar meestal niemand. Omgeven door de mist starend naar de zee met de zeemeeuwen om mij heen. Het geluid van het omslaan van de golven. Als ik omkeek dan zag ik niet eens meer de duinen. Nederland was weg met al zijn crisis. Bewust van de zee en mijzelf. Kon de zee maar alle problemen meenemen, dat zou mooi zijn. Na een tijdje ging ik weer mijn weg terug zoeken naar de duinen en het pad omhoog.

Ik kwam aan in een restaurant waar de ochtendkrant door twee mensen besproken werd. BAM! Welkom thuis aan land in Nederland!

Israël en Hamas en de Gazastrook, je kon er op wachten. Ik sprak een tijdje geleden met iemand die regelmatig in Israël verblijft. Hierdoor begrijp ik het probleem nu beter.

Nieuwe leiders in China, nog enger.

En in eigen land, opnieuw ontslagen medewerkers bij een bank.

Slechte cijfers over de economie.

Nationale politie, welles, nietes, welles, nietes, doe toch maar niet.

Robert M en Badr Hari.

Meer geld naar Griekenland.

Op weg naar een nieuwe recessie.

Nadat de ochtendkrant besproken was ben ik bewust weer mijn weg gaan zoeken naar het pad omlaag, door de duinen, op weg naar de zee. Omgeven nog steeds door die heerlijke dichte mist. De krant had ik meegenomen en per ongeluk liet ik deze in de zee vallen. Door de golven verzwolgen. De krant, op weg naar Afrika waar de mensen geen eten hebben en niet kunnen lezen. Zij zullen niet begrijpen wat er allemaal staat. Zij zijn alleen bezig met overleven.

Voor de tweede keer deze dag, zoek ik het pad door de duinen heen naar boven. Mijn hoofd weer leeg en mijn portemonnee nog vol. Ik ga naar de bakker en koop een broodje. Ik ga naar de fietsenmaker en huur een fiets. Uitgeven dat geld, meehelpen aan de crisis bestrijden. Consumeren! En als ik over een tijdje niets meer heb, dan gewoon mijn hand ophouden en geld van de overheid vangen.

Of heb ik iets uit het regeerakkoord toch niet helemaal goed begrepen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

51lTf

Please type the text above: