Walking with Dinosaurs en Ajax

Gisteren was ik uitgenodigd voor Walking with Dinosaurs in het Ziggo Dome in Amsterdam. Het Ziggo Dome is een muziektempel waar even geen muziek meer in zat tijdens de bouw. Het welbekende Midreth ging failliet. Gelukkig waren de belangen groot voor een nieuwe muziektempel en nam een ander de bouw over. Gelukkig maar, want anders had ik hier gisteren niet gezeten. Het is een prachtige muziektempel geworden, alleen de stoeltjes zitten echt niet. Maar ik moet wat te zeuren hebben.

De kaarten voor deze show waren vanaf 29 tot 49 euries. Best fors, maar tot mijn verbazing was het Ziggo Dome bijna vol. Dus we willen best bewust consumeren voor iets leuks! Vooral aanwezig waren ouders én gescheiden ouders met hun kroost. Erg leuk om te zien dat het kleine kroost, jaar of 3, met de handen voor de oren zat. Je kunt je afvragen wat de meerwaarde is om ze mee te nemen naar zoiets. Ook toen de dino’s erg dichtbij kwamen en hun tanden lieten zien, zag ik het kleine kroost wit wegtrekken.

De show is gebaseerd op de bekroonde BBC televisieserie waarin dinosaurussen op ware grootte tot leven worden gewekt. De show was echt geweldig en educatief. De verteller deed het geweldig. Je kon je mobiel uitzetten want in de tijd waar we naar terug gingen had je nog geen mobiel. Desondanks zag ik alleen maar mobiels en camera’s om mij heen.

Ook de hagedissen zijn ontstaan in het Trias en de verteller trok de vergelijking tussen een hagedis en de politiek. Humor en leuk gevonden. Het ging ook over platentektoniek, daar heb ik mij van de zomer nog in verdiept. Simpel gezegd is dit het schuiven van platen onder het aardoppervlak en meestal de plek waar aardbevingen en vulkanisme voorkomen. Zo zijn onze werelddelen op aarde ontstaan en in de toekomst zullen er naar verwachting nog meer delen ontstaan.

In de hoofdrollen zag je vanmiddag onder meer: de Tyrannosaurus Rex, de Plateosaurus en de Liliënsternus uit het Trias, de Stegosaurus, de Allosaurus van het Jura en de Torosaurus en Utahraptor uit het geologische Krijt. En de grootste van alle dino’s, de Brachiosaurus. Ik zou best de T-Rex even willen zijn voor een dag. Even wat mensen opeten in Nederland.

Tegen 17.00 uur was de voostelling afgelopen en dan loop je met hordes mensen naar buiten in het donker. Er tegenover ligt de Amsterdam ArenA. Vandaag de dag ook bekend door de theedoek van Badr Hari, maar normaal gesproken de thuishaven van AFC Ajax. Het toeval wil dat Ajax gisterenavond thuis moest spelen.

Hordes ouders met kleine kinderen komen uit een sprookjes dino wereld gelopen om 17.00 uur en lopen richting auto of trein. Komen er ME busjes aanrijden en politie. De eerste Ajax supporters komen aanlopen. Mochten de kinderen binnen nog geen trauma hebben opgelopen dan is er nu zeker een trauma! Welkom terug in de harde werkelijkheid die voetbal heet. Hadden ze nou niet even kunnen wachten tot 17.30 uur? Kinderen met fantasie, dromen nu van dino’s met grote tanden die in een Ajax shirt vanuit een ME busje komen en neergeslagen worden door een politieagent. Hoe leuk kan het leven zijn…………………

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1auEaA

Please type the text above: