Tuincentrum = gratis vermaak voor iedereen en de Sint intocht!

Een paar dagen geleden was ik met een vriendin in een tuincentrum. Ik had niets nodig maar zij wel. Erg leuk zo’n tuincentrum voor een gratis uitje. Je moet natuurlijk wel weer sterk in je schoenen staan om niets te kopen. Maar ook al koop je voor een paar euro iets, dan help je toch weer mee om de economie uit het slop te trekken.

Alles was natuurlijk al in de Kerstsfeer. Er waren bewegende beren met muziek, enig. Er staan dan ook bankjes voor, zodat je lekker kunt zitten om naar ze te kijken. Verderop een leuk tuinprieel met een Bambi hertje ervoor. Hier kun je ook even wegdromen. En ook was daar nog een winterwonderland met ijsberen en sneeuw. Ook erg leuk om hier je familie op de foto te zetten voor op de Kerstkaart. (Maar stuur hem niet naar mij…..bedenk iets nieuws.)

Als je het treft dan heb je een tuincentrum met een dierenafdeling en kun je ook nog gratis naar konijnen en vogels kijken. Alles bij elkaar goed voor een gratis middagje vermaak. Wel opletten dat je kinderen niets slopen want dan wordt het een duur middagje uit.

Volgens een medewerkster van het tuincentrum wordt het een goede decembermaand voor het tuincentrum. Nee, ze heeft geen CPB cijfers of koopkrachtplaatjes, maar ze denkt dit op gevoel. Mensen kiezen er bewust voor om het thuis gezellig te maken en gaan minder uit huis in december. Ik denk persoonlijk dat haar gevoel wel eens juist kan zijn. Ik spreek veel mensen en het “thuisblijfgevoel” overheerst bij iedereen.

De Sint is inmiddels aangekomen in het politiek in zwaar weer verkerende Roermond. Over Roermond geen kwaad woord meer anders krijg ik de middenstand van daar weer over mij heen. Bij ons komt Sint pas zaterdagmiddag 24 november aan. Zoals het hoort, wat mij betreft. Eerst op televisie en later in het land. Ieder zijn mening.

Maar wij betalen onze Sinterklaasintocht zelf in ons dorp. (Op een enkele sponsor of donateur na.) De organisatie heeft bij alle inwoners een informatiebrief door de brievenbus gedaan. Hierbij ook een envelopje. Aankomende week komen zij met de collectebus langs voor een bijdrage. Geweldig toch, zo moet het! Alle verenigingen waar de geldkraan voor dicht gaat, ook doen! Wees innovatief! Laten we Nederland gek maken met collectes en binnenkort op de televisie: wie ontwerpt de mooiste collectebus! Kijkcijferhit, echt wel!

Sint is een kinderfeest en alle kinderen verdienen het om kind te mogen zijn,

bewust een klein muntje of een klein biljet in onze Sint collectebus doen

is daarom fijn!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

z1Y5RN

Please type the text above: