Prins Friso, toeval en Vaatstra en KVP

De Nederlandse bevolking is zich er gisteren van bewust geworden dat Prins Friso, af en toe tekenen van zeer gering bewustzijn toont. De Rijksvoorlichtingsdienst bracht dit vandaag toevallig naar buiten. Wij zijn in ieder geval blij.

Een paar maanden geleden had ik een discussie met iemand over toeval. Dat toeval niet bestaat. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat toeval wel degelijk bestaat. Maar afgelopen week had ik weer een geheel andere discussie hierover. Namelijk, hoeveel toeval kan een mens verdragen en wat moet je er allemaal mee? En als iets keer op keer voorkomt, praat je dan nog over toeval? Is het dan gewoon een feit? Grappig dat alles in het leven uit kleine lijntjes bestaat en als je al die lijntjes met elkaar kunt verbinden dan heb je een stukje van de puzzel opgelost.

Zo is er gisteren ook weer een puzzel afgekomen. De puzzel Marianne Vaatstra. Beetje voorzichtig moet je hiermee altijd wel zijn want iemand blijft verdacht tot de rechter zijn laatste uitspraak heeft gedaan. Opvallend is dat het hier om een verdachte gaat die nog bij niemand in beeld is geweest. Ik verheug mij al weer niet op de tijd die komen gaat met alle discussies over en weer. En waarschijnlijk over een paar jaar de musical hierover. Iemand gaat hier weer bewust geld aan verdienen. En dan over 10 jaar komt Maurice de Hond weer voor heropening van de zaak. Het is allemaal zó 2012!

Om het even over de politiek te hebben. Gisteren sprak ik met iemand van vroeger over de politiek. Vroeger had je de KVP, de Katholieke Volkspartij. Opgericht in december 1945 en dit was een volkspartij.

In de jaren 70 beloofde deze partij ook van alles aan de bevolking en kon dit niet waar maken. Kabinetten Biesheuvel I en II. Met als gevolg later een dramatische verkiezingsnederlaag. De huidige politiek lijkt een beetje op die tijd, aldus de man van vroeger.

Na deze periode kwam in 1973 mijn favoriete kabinet: Den Uyl. Wat er in deze tijd allemaal gerotzooid is, daar zou eens een musical over moeten komen! Ik vernam pas nog een mooi verhaal van iemand. Dit ging erover dat het zakenleven ruim van te voren van Den Uyl en consorten te horen had gekregen dat de benzinebonnen weer afgeschaft zouden worden. Dus bewust voorkennis hiervan hadden. Ja, dat is politiek. Veel mensen hadden benzinebonnen over. Het hele benzinebonnen plan was trouwens toch een fiasco. In onze buurlanden waren die bonnen er niet en kon je gewoon tanken. En er was ook helemaal geen schaarste in die tijd aan olie. De hele oliecrisis van 1973 was opzettelijk gecreëerd.

Je begrijpt het heden pas als je de geschiedenis kent. Ik ben hard aan het leren in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LN7Di7

Please type the text above: