Liefde gaat door de maag

Vandaag is de dag waar je met een eigen mening niet over schrijven mag. Tuurlijk, het mag wel maar de bedreigingen zijn dan snel. Een verhaal over een boot met mensen die vandaag in Nederland aankomen, een verhaal voor kinderen om bij weg te dromen. Uiteindelijk gaat het de kinderen maar om twee dingen, de gezelligheid en wat kan er weer bij de rest van mijn speelgoed dingen. De volwassenen maken zich druk en de kinderen interesseert het allemaal geen …. Ik hoor veel mensen die zich afvragen of wij in Nederland geen andere dingen hebben om ons druk over te maken, bijvoorbeeld de werkeloosheid die een ieder gaat raken. Of de toestand in de wereld met alle oorlogen, je kunt bij de meeste mensen de tranen niet meer drogen. Mijn zaterdag is begonnen en het onderstaande verhaal is eens niet verzonnen…

Ik start vandaag mijn dag met een bakje blanke vla met daarin cruesli met bruine chocolade stukjes. Ik vul het bakje van mijn huisdier met bruine brokjes. Na het opeten van dit alles ga ik naar mijn kledingkast en ik kies een jasje uit met alle kleuren van de regenboog erin, gewoon omdat het een vrolijk jasje is. Later even lekker wakker worden met een witte mok met zwarte koffie erin en ik twijfel tussen de stroopwafel en de jodenkoek, allebei lekker. Ik kies nu de stroopwafel. In de middag een wit broodje met donkere zwarte pure hagelslag erop met een beker roomwitte melk erbij. In de middag een kopje zwarte thee met een jodenkoek, heerlijk genieten. Ik zet in de avond mijn delfts blauwe eetbord op tafel met voedsel erop in alle kleuren van de regenboog. Het ene komt uit Nederland en het andere komt uit het buitenland, allemaal lekker. In de avond weer pikzwarte koffie en ik eet later een stuk of wat zwarte dropjes op, genieten.

Mijn maag heeft net als mijn persoontje niets met kleuren en is multicultureel. Mijn maag heeft respect voor al het voedsel ongeacht de naam of de kleur van het voedsel. Mijn maag staat overal voor open en protesteert alleen bewust als het voedsel niet goed is en niet door de beugel kan. Ik verander dan de samenstelling van mijn voedsel, zoek een oplossing. De liefde gaat door de maag. Laat de magen de wereld besturen in plaats van de breinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GDUDKQ

Please type the text above: