En hoppa.. vooruit

Er zijn nogal wat mensen die zich echt zouden omdraaien in hun graf als ze ergens zouden meekijken… Ik moest ook even denken aan Louis Pasteur en dan denken de meeste mensen natuurlijk aan melk. De beste man zou wel een pret hebben gehad in deze tijd. Bij de Voedselbank hebben we een proef en de naam zegt het al, het heeft ook alles te maken met proeven. Bewust je zintuigen gebruiken, hoppa. Gepasteuriseerde melk die op de datum is invriezen, ergens was er iemand met dit idee. En zo geven wij dus bevroren pakken melk mee aan de cliënten. In het kader van je moet zelf bewust weten hoe het werkt, ik ging ook aan de slag thuis en Louis keek vast ergens mee. Dilemma, laat je het in of buiten de koelkast ontdooien? Ik koos voor erin en dan moet je dus wel een dag of twee wachten totdat de melk ontdooit is. Melk met ijs smaakt trouwens ook lang niet verkeerd, kleine slokjes en hoppa. Afijn, de boel was twee dagen nog te drinken. Natuurlijk ook even een glas gewone melk ernaast gezet en eerlijk is eerlijk, na een half uur testen was deze toch net iets lekkerder. In het kader van de verspilling, ingevroren melk kan dus wel. Bij de Voedselbank waren de reacties verdeeld en ook hier zie je dan weer angst voor het onbekende, die houdbaarheidsdatum zit bij veel mensen zo in het brein geprogrammeerd dat er 100 koeien voor nodig zullen zijn om dit er met 100 staarten uit te meppen. Je kunt iets toch proberen? Misschien gaat het niets worden maar dan staat er vast weer een nieuwe Pasteur op die iets anders bedenkt. Ik proef tegenwoordig alles en over smaak valt te twisten maar dan weet je het wel en eten is eten.

Een supermarkt die ook met vlag en wimpel eruit springt is de Hoogvliet. Ik kocht er laatst 4 kleine pakjes yoghurt, niet mijn merk maar wel afgeprijsd. Op de sticker stond: 50% korting en samen tegen verspilling. Ik heb ze drie dagen na mijn aankoop nog opgegeten en dus zuivel van drie dagen over de datum, er was helemaal niets mis mee! Ik heb er gisteren weer een paar gekocht, weer anderen en dus onbekend maar ze zullen vast lekker smaken. Ik word er allemaal zo blij van! De trend is gezet en als je niet gaat volgen dan ga je naast het supermarkt net vissen. Ook AH gaat buitenbeentjes vanuit groentenland en fruitland in de winkel toelaten. Mismaakte komkommers? Het gaat om de smaak, bewust van! Al is de komkommer nog zo krom, de mensen vinden hem niet stom… Zit de cougette niet lekker in zijn schil, er is altijd wel iemand die hem wil. Is de parika rood, groen en geel, hij glijdt zo door je keel. Mensen gaan eindelijk weer eens een beetje zelf nadenken in dit Nederlandse paradijs. Alles gaat een andere kant op, geweldig! Laat het kerstcircus in Den Haag lekker warm binnen blijven zitten, de ondernemers en de bevolking lossen het zelf wel op. Misschien kunnen ze daar ophouden over bruggen slaan en op een boot gaan stappen voordat ze hem volledig gaan missen, hoppa!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

DZQT

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>