Boek na boek

Boek na boek en uur na uur gingen gisteren voorbij. Een ding viel mij al eerder op in veel filosofische boeken, de herhalingsfactor. Er worden heel vaak uitspraken aangehaald van grote filosofen in boeken. De grot van Plato komt vaak in de boeken voorbij schuiven en mijn hersens gaan al denken dat die grot echt bestaat. Iets wat zich steeds blijft herhalen zou je zomaar eens kunnen gaan geloven, ik zoek mij rot naar die grot, lol.  En zo nam ik een boek en met een markeerstift alle passages die niet van de schrijver zelf waren eens weggestreept, van die filosoof in het nu bleef weinig over. Hij zei en hij zei en hij dacht, wat denk je nou zelf? De geschiedenis ken ik nu wel en dat je eens een bekende uitspraak citeert van iemand is leuk en dan verder met je eigen filosofie, lol. Ik betaal voor jou als schrijver en laat mij jouw filosofie lezen…

Zo’n dag luieren is heerlijk en ik had per ongeluk even de televisie aan laten staan en zo kwamen er wat programma’s voorbij. Toch wel eens leuk om even naar te kijken, even dan. Het jeugdjournaal is altijd leuk om een keer naar te kijken, maakt de ellende even iets minder. Ik was verbaasd dat twee bekende mensen van vroeger nu al een programma over zichzelf hadden en een ook nog met een terugblik. Vroeger moest je eerst dood zijn voor zo’n programma. Het is wel makkelijk want als ze een keer overlijden is een tweede terugblik zo gemaakt, knippen en plakken en klaar. Er is vast vraag naar zulke programma’s, wonderlijk.

Ik kwam ook terecht in boer zoekt partner en daar vertalen ze gewoon das mooi in dat is mooi met ondertiteling. Das zo’n onzin zeg, lol. Alsof ik naar de Oostenrijkse omroep aan het kijken was, alleen de koeien met bellen ontbraken nog in het programma. Nu ga ik het even niet verder over koeien met bellen hebben want dat schijnt iemand anders met Nederlandse roots al te doen in een bergland. Nog even en ik durf in een ander land echt niet meer te zeggen dat ik uit Nederland kom…  Even geleden had ik met een vriendin een gesprek via de chat en dan gewoon in de Nederlandse taal zoals je die voelt en dus niet letten op spelling van woorden. Nee, we waren niet dronken en het grappige was dat we elkaar wel begrepen. Als ik oude stukken lees dan valt het woordje den op. Den kloeken ondernemer of grootsche plannen en ik vind deze oude spelling eigenlijk nog mooier staan ook.. Nog even terug naar de partner zoekt boer. Er kwam een boer voorbij die volgens mij nog niet toe was aan een vrouw, eerst nog blij worden met zichzelf volgens mij, cursusje mind vol van iets volgen of zoiets. In het kader van je hoeft het niet te kijken, eigen keuzes maken, de televisie uitgezet en weer verder gegaan met mijn eigen dingen. Doen waar ik blij van word en ieder zijn eigen blije dingen gunnen. Het kan ook weer zo simpel zijn allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pm8kg

Please type the text above: