Gehandicaptenverzorgster en Ronaldo.

Bezuinigingen in de zorg? Loop zelf eens een dagje mee en zie hoe belangrijk goede zorg is.

Ik heb zelf tot voor kort als gehandicaptenbegeleidster gewerkt. En daarom zal ik eens een real life verhaaltje neertikken over hoe een korte werkochtend eruit ziet in de gehandicaptenzorg. Bewust meegemaakt.

Je begint om 07.00 uur en hebt een kwartiertje mondelinge overdracht door de nachtdienst. Na de overdracht ga je naar de woning waar je alleen op een groep van  6 cliënten staat. Eerst even lezen of er nog bijzonderheden zijn en dan de medicatie klaarzetten. Even de koffie aanzetten en de waterkoker. Ontbijtspullen vanuit de koelkast op tafel zetten. Dan de eerste wakker maken en naar de badkamer loodsen. De persoon in de douchestoel zetten en wassen. Afdrogen en incontinentie luier omdoen en aankleden. In de rolstoel helpen, scheren en haren kammen. Ondertussen zit een ander aan de ontbijttafel en deze persoon even begeleiden tot de taxi hem komt halen om naar de dagbesteding te gaan. Twee andere alvast wakker maken en medicatie geven.

En weer iemand douchen en helpen met aankleden. De volgende helpen met wassen en aankleden. Ondertussen de was in de machine doen. Bedden rechttrekken en ramen openzetten. De volgende laten douchen en zorgen dat de rest ontbijt. De laatste uit bed halen en onder de douche zetten. Ondertussen vrolijk praatjes maken met je cliënten en luisteren naar ze. Observeren en waarnemen en signaleren.

Hopen dat je geen telefoon tussendoor krijgt want je hebt het best druk in je eentje.

Rond 09.00 uur breng je drie mensen lopend naar de dagbesteding om de hoek en weer snel terug naar de nog twee aanwezige cliënten op de woning. Ontbijttafel afruimen, afwassen en alles netjes maken. De was vanuit de machine in de droger doen. Stoffer en blik over de vloer. Toiletten even doen. Rond 10.00 uur de laatste twee wegbrengen naar de dagbesteding. Nog even schrijven voor de overdracht en de persoonlijke mappen van de cliënten schrijven. Even nog de email controleren, doktersafspraak maken en mondeling overdragen. Om 11.00 uur ga je naar huis.

Helemaal moe gestreden maar met een goed gevoel.

Je werkt 24 uur per week.

Onregelmatig: dag, avond en weekend.

Op je loonstrookje staat rond de 1100 euro netto per maand.

In de bijstand krijgt iemand in mijn situatie dit ook ongeveer en kan ook nog allemaal kortingen aanvragen op huur etc.

Is dit tunnelvisie of begrijp ik het weer niet?

En nog even los van dit alles. Voetbal heeft ook altijd mijn interesse. De club Paris Saint-Germain wil Ronaldo kopen. Hij gaat daar dan 500.000 per week verdienen.

Een beetje Ferrari kost algauw 360.000 euro, dus die kan hij zeker kopen van zijn week salaris. En we hebben ze hard nodig, mensen die de autoverkoop weer uit het dal trekken.

En wij hier in Nederland ons beste beentje voortzetten door de spelers bewust te maken van normale salarissen.

Ik voorzie, dat wij over 10 jaar weer kampioen gaan worden in het voetbal, bewust en op eigen kracht.

Nederland als voorbeeld voor de rest van de wereld.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

RlPA

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>