Stapel gek

Diederik Stapel heeft de wetenschap bewust in een kwaad daglicht gezet. Stapel gek en dan nog een boek uitbrengen ook. En niemand die weer iets door heeft gehad of heeft gezien. Nou zit ik op dit soort wetenschappelijke onderzoeken niet te wachten, maar toch. Iemand heeft er toch voor gestudeerd om te onderzoeken dat vleeseters hufters zijn en vegetariërs niet. Ik zou zeggen: studiekosten per direct terugvorderen.

Ik heb nog wel een idee voor een nieuwe studie voor hem, heeft ook met vlees te maken. Halal-slacht wordt een nieuwe Nederlandse opleiding.

Mijn nichtje deed laatst een test met ons met pepernoten. Ze had pepernoten van Bolletje en van AH huismerk. Wij mochten proeven en uitmaken welke wij het lekkerst vonden. AH huismerk had gewonnen. Zij heeft dit onderzoek gedaan met vijf personen. Ze had het zo kunnen insturen naar de Donald Duck en het had zomaar geplaatst kunnen worden. Boekje uitbrengen en klaar, maak mij gek, stapel gek!

Ook stapel gek word ik van veel dingen die ik lees, kom ik later nog op terug. Mijn bewuste gevoel zegt toevallig dat 2013 wel eens een heel erg mooi jaar kan gaan worden met veel nieuwe feiten.

Ook stapel gek zijn ze met het opnieuw invoeren van het patiëntendossier. Wel weer een nieuw idee voor iemand die werkeloos thuis zit. Zet een bedrijfje op in gevonden patiëntendossiers. Op Marktplaats en verkopen aan de hoogste bieder. Of ga uitvinden hoe het wel 100% veilig gemaakt kan worden.

Patiënten overlijden door verkeerde diagnoses of er wordt in ze gesneden zonder dat dit nodig is. We zijn een van de landen met de hoogste kosten qua zorg. En we moeten bezuinigen in de zorg. En toch weer proberen dat patiëntendossier in te voeren en dan ook nog huisartsen een vergoeding geven als ze iemand aanbrengen. Oma in het bejaardenhuis mag niet twee keer per week douchen maar de huisarts krijgt extra geld.

Stapel gek!

Maar blijven lachen want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

fH6wkl

Please type the text above: