Hollahoppaland

Wat een pret deze week met alles, ik had gewoon geen zin om iets bewust op blog te zetten. Ik was gisteren weer met mijn vriendin mee naar het ziekenhuis en het bed van het bestralingsapparaat weigerde, het bed had ook even geen zin. Zelfs de techniek kan soms haperen en dan moet er iemand komen om het euvel te verhelpen. We waren gelukkig toch snel klaar en omdat koffie en soesjes thuis goedkoper waren dan in het ziekenhuis, hoppa door naar huis. In de middag door naar de Voedselbank en mijn idee werd door mijn collega’s na wat Voedselbank vragen in een keer aangenomen. Geen avond vergaderen met moties van wantrouwen voor nodig. De naam halal pakketten schaffen we af en of je nou geen vlees eet omdat je het van je geloof niet mag, vegetarisch bent of een ander overtuiging hebt, gelijkheid. De keuze is een pakket met vlees of een pakket zonder vlees, punt. En als er dan nog iets in het pakket zit wat je niet mag dan geef je het weg aan iemand anders, punt. Het kan maar duidelijk zijn. Het is net politiek bij onze Voedselbank, onze eigen vrijwillige partij. We zouden zo in de gemeenteraad kunnen en ook de nieuwe burgemeester kunnen aanleveren. Geen enkel probleem als je problemen ziet en in oplossingen denkt. En zeker als je ook denkt dat een burgervader of vrouw tussen de mensen in hoort te staan en niet ver boven de mensen hoort te staan. En als je dan ook nog tevreden bent met een glas wijn van 3 euro en deze 3 euro zelf op de bar deponeert dan sta je heel erg in het nu, lol.

En dan nog wat andere dingen zomaar meerdere malen van de straat geplukt afgelopen weken. Gewoon even benoemen omdat het leuk staat voor later zo op blog… Mensen die overlijden en in een huurwoning zaten van 400 euro en die na een kleine opknapbeurt opeens naar 700 euro gaat voor de volgende huurder, hoppa en omhoog. En de wanhoop in bloedglucoseland… De mensen schreeuwen werkelijk om betaalbare apparaatjes om hun bloedglucosewaarde te meten. Het bestaat al en Pietje uit de huurwoning van 700 euro kan dit echt niet zelf betalen. De witte vingers doen zo’n pijn van het prikken… Het is heel erg dat niet iedereen nu al kan profiteren van deze vooruitgang. Pietje wil geen mobiel om mee te kunnen betalen, Pietje wil dat de zorgverzekeraar zijn bloedglucose-sensor vergoed. Bewust van… En wat te denken van mensen die onverzekerd in het ziekenhuis opgenomen worden voor een tijdje en het advies krijgen om voor de revalidatie naar het geboorteland te gaan omdat hier de revalidatie zonder verzekering regelen een hele klus gaat worden. Je kunt besparen wat je wilt in zorghollahoppaland, waar het erin komt daar gaat het er aan de andere kant weer net zo hard uit. En de kinderen die al als kleuter toetsen moeten maken op school en zo van toets naar toets moeten hoppen tot groot verdriet van alle ouders, hoppa. Het is allemaal te leuk om naar te luisteren zo tussen de mensen in…nu nog oplossen samen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Yhgo08

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>