Hoofd op poster

Ik verzin het niet, bij mij in de buurt hangt echt een verkiezingsposter met een hoofd erop van iemand van het CDA en dan staat er de tekst dwars over het hoofd heen: boertje zoekt stem. Ik denk dan altijd weer: kan hij niet praten of is het iemand in een rolstoel met een spraakcomputer? Of is hij gekort op zijn hulp vanwege de bezuinigingen en zoekt hij een vrijwilliger met een stem? Je kunt de grootste lol hebben om de verkiezingsposters zo vertrouwd en dichtbij. Veel teksten op de posters en weinig foto’s, lijkt mij beter ook want het gaat om de inhoud van de partijen. En buiten de inhoud van een partij staan er mensen op de lijsten waar bijna niemand enige binding mee heeft. Niemand die zich in deze mensen gaat verdiepen op een handje vol mensen na. En waarom zou je ook want een dag na de verkiezingen ben je alle namen weer vergeten. Veel geheugens zijn heel kort en wat je niet opslaat ga je ook niet onthouden. Alleen als ze verkeerde declaraties doen of zoiets dan komen de namen vaak weer terug in de geheugens van de mensen of worden opnieuw aangemaakt, lol. Goede dingen worden eigenlijk best vaak vergeten, klopt eigenlijk ook niet. Daarom gaan de landelijke politieke leiders de straat maar op en de debatten in als extra geheugensteuntjes. Net memoriekaartjes, draai de partij om en het poppetje erbij. Ik vind dat er veels te veel bestuurslagen en partijen zijn in hollahoppaland. De Poolse werknemers hier noemen ons land trouwens Poland in plaats van Holland, ik vind het humor. Je kunt beter op je verkiezingsposter zetten: ik ben ook maar een mens en doe mijn best voor jullie en als het jullie niet bevalt dan rot ik op. Lekker duidelijk en zo in het nu… Ik vrees dat deze verandering nog wel een aantal jaartjes zal gaan duren.

Ook grappig als je naar de dokter belt om je afspraak te annuleren dat zoiets niet in het keuzemenu zit. Je krijgt de neiging om dan als een gek alle nummers in te gaan drukken. Rustig ademhalen en logisch kiezen voor de optie een afspraak maken. Je doet dan toch de aanname dat iemand die afspraken kan maken ze ook kan annuleren, lol.  Ik was bewust geworden van toen ik twee weken geleden een afspraak probeerde te maken. Alleen bij echte nood kon ik toen nog terecht op het spreekuur. Ik was toen ook in echte nood en nu niet meer. Ik kan weer goed lopen en mocht de klacht in mijn knie blijven zitten dan ga ik naar de fysiotherapie want die hebben er meer verstand van. In het kader van meehelpen met de bezuinigingen en om echt zieke mensen een plekje op het spreekuur te gunnen dus mijn afspraak bijtijds kunnen annuleren. Ik kan vandaag weer in mijn moestuin gaan werken of zoiets. De zoon van mijn collega had daar ook een leuke over. Als je de boodschappen bij Dirk van de Broek doet in plaats van bij AH dan houd je geld over en van dit geld kun je alle zaden voor in je moestuin kopen die je wilt, geen gratis klein moestuintje voor nodig. Ik zou deze jongen nu al op een verkiezingsposter zetten…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

BzYx9Z

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>