Ik wil enkeltje naar Mars…

Ik was de afgelopen week bij het theatercollege van André Kuipers. Een van de vragen was daar aan hem wat hij dacht van de commerciële expeditie naar Mars. André gaf in zijn antwoord aan dat hij het onethisch vond dat de expeditie zonder terugkeer was. Je stuurt mensen dus naar Mars en ze kunnen niet terug. Beter om nog even te wachten tot er iets is gevonden om de terugkeer van deze mensen mogelijk te maken. Ik dacht gisteren nog even aan zijn antwoord terug. Ik dacht even, stop mij maar op die ruimtereis en laat mij dan onethisch niet meer terugkeren op deze aarde. Ik gaf gisteren aan vriendinnen aan dat ik eigenlijk niet op deze aardbol thuis hoor, lol. Er waren een paar dingetjes. En toen dacht ik zelf dat een enkele reis naar Mars voor mij misschien dan toch niet zo verkeerd zou zijn, lol. Afijn, lekker mijzelf blijven. Mensen met een andere visie en mening zijn ook prima. Als ze mij de mijne maar laten behouden.

De collegetour was erg interessant. Het was erg leuk om zijn belevenissen over zijn ruimtereis te zien en te horen. Ik had niemand kunnen vinden die met mij mee wilde gaan en ik zat gelukkig naast een schattige opa en oma die mij Mentos gaven en een praatje met mij aangingen. Je mag nooit snoepjes van vreemden aannemen eigenlijk, lol. Over sponsering gesproken, er zat een groep van een grote bank die vrijkaartjes hadden voor de show. Alles zat erbij van borrels tot hapjes en de vrijwilligster bij de deur kreeg nog geen gratis drankje, iets klopt er dan weer niet, lol. Ik moest bij het aanschouwen van de groep aan wat andere dingen denken en ook aan een show van Youp over yuppen met zo’n saaie …. naast de man. Nooit oordelen, ze zullen vast allemaal erg gelukkig zijn met elkaar. Ik mag mijn eigen pret hebben op zo’n avond. Ook grappig het commentaar bij de garderobe. Sommige mensen wilden met hun jas aan de zaal binnen en in verband met brandweervoorschriften bij een ontruiming mag dit dus niet. Verontwaardigde mensen en misschien kun je deze mensen beter het waarom uitleggen… Bij het naar huis gaan ook weer verontwaardigde mensen over dat het zo langzaam ging bij de garderobe. Ze hadden wel gelijk, bewust waargenomen. Toch is het altijd wel humor dat sommige mensen niet kunnen wachten, zegt ook veel over de mensen. Ik had al met al een heerlijk en leerzaam avondje. Toch nog maar even op aarde blijven dan?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

FMM1y

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>