Snufjes en James Bond

Even niet geschreven dit weekend, soms heb je andere dingen te doen. Weer een nieuwe vrolijke week en iemand kijkt vandaag reikhalzend bewust uit naar wat ik ga schrijven. Dus speciaal voor Noordwijk en omgeving, een op zijn Ingrid’s geschreven stukje…..

De nieuwste snufjes, altijd leuk. Soms ben ik hopeloos ouderwets en ga ik niet mee met mijn tijd. Voor mij is een stofzuiger zo’n ding met een slang eraan, die ik zelf door het huis heen sleep en beweeg. Goed voor het verbranden van de nodige calorieën. Hopeloos ouderwets dus. Ik heb kennis gemaakt met de robotstofzuiger. Een ding, dat in te stellen is en als jij aan het werk bent je hele woonkamer stofzuigt. En als de robot tegen iets aanbotst dan gaat ie er gewoon omheen. De ideale stofzuiger voor werkend Nederland of bewust lui Nederland. Tijdens de demonstratie hiervan kon ik mijn ogen niet geloven. Ik begrijp nu waarom de thuishulp binnenkort niet meer nodig is.

Ook ben ik gewend, om bij mijn fiets het zadel zelf handmatig te verstellen in hoogte. Niet dat ik dit ooit doe, een keer goed zetten en klaar. Maar ook hierin loop ik weer hopeloos achter. Ik heb een demonstratie gezien van een knop op je stuur, die je zadel omhoog en omlaag laat gaan. Dit is handig als je afdalingen maakt in heuvels en bergen. Kan iemand mij dan vertellen waarom dit op een fiets zit die gebruikt wordt in Nederland? O ja, we hebben Limburg. Ik ben nog wel op zoek naar een knop voor in mijn auto, die mijn auto omhoog kan doen bij een verkeersdrempel. Volgend jaar?

De nieuwste snufjes altijd leuk. De James Bond film had vroeger ook altijd de nieuwste snufjes, maar het geld en de fantasie zijn blijkbaar op. Wat heb ik gelachen tijdens het bekijken van de film Skyfall. We worden oud. Onvervalst Amsterdams commentaar op deze film naast mij en ik had een geweldige avond!

James Bond is totaal niet meer aantrekkelijk om naar te kijken. (Voor mij dan….) In het begin van de film, had hij nog een beetje weg van een oudere versie van Jack de Vries. Je weet wel, die ex Staatssecretaris van Defensie die ook van de wapens en de meerdere vrouwen was.

Voor de pauze was de film totaal voorspelbaar. Verder een hoog gehalte van op het dak van een trein rollebollen, spanning in een metro en opgegeten worden door een krokodil. Alles was niet nieuw meer. Er kwam een oude Aston Martin in de film in beeld en de zaal zat even te kreunen van genot, die goeie ouwe tijd.

Wat echt humor was geweest en leuk, dat had de maker van de film op het einde kunnen doen. Het ging over een huis in Schotland bij een meertje. Wij hadden persoonlijk het Monster van Loch Ness uit dat meertje laten komen en die at dan James Bondje op en over en uit. Punt.  

De andere stoel naast mij was wel tevreden over de film. Om een goed wetenschappelijk onderzoek gebaseerd op feiten te doen had ik de hele zaal moeten interviewen. Had ik even bewust geen zin in, daar hebben we immers betaalde wetenschappers voor. Die onderzoeken kloppen ook altijd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

XKZI

Please type the text above: