File r(l)ijden

Het stond er echt afgelopen weekend, Rode Kruis helpt wintersporters in de file in Frankrijk. Voor alle kinderen in arme of oorlogslanden die misschien ooit mijn blog onder ogen krijgen. Het Rode Kruis ken je natuurlijk van de hulp die je af en toe van hen mag ontvangen. Als je ze niet kent dan is er vast wel een andere organisatie die jou hulp verleent in nood. Hier in Europa hebben we soms sneeuw en op die sneeuw kun je leuk vakantie vieren. Eerste probleem, vakantie is iets wat wij nodig denken te hebben omdat wij hier niet de hele dag voor een hutje of in een tent zitten en soms werken. Pff, hoe kan ik dit vriendelijker en anders uitleggen. Wij gaan hier soms op reis net zoals jullie naar een waterbron lopen, wij gaan met een auto of bus ergens anders heen en dit noemen wij dan vakantie. Verder dan deze uitleg ga ik niet komen hoor, sorry! Sneeuw ligt op bergen en daar kun je leuke dingen op doen. Zo leuk dat wij er een lange reis met de auto of bus voor over hebben. Misschien heb jij soms schoenen aan jouw voeten? Deze mensen hebben schoenen aan op hun reis en ze hebben nog een paar extra schoenen in de tas in de auto. Jawel, twee paar schoenen dus! Deze extra schoenen kunnen ze dan vastklikken op skilatten. Stukken hout van een boom en zet daar een paar schoenen op en bedenk er wat sneeuw bij en je kunt skiën vanaf een berg. Lekker pret maken en veel drinken en genieten. Jullie lopen op blote voetjes naar de waterbron en deze mensen gaan met een volgepakte auto op reis om te gaan skiën. En om het nog leuker te maken gaan ze allemaal tegelijk. De wegen raken dan vol en er ligt sneeuw en het is glad en die arme auto’s van de mensen komen dan niet meer verder. Stel het je voor als dat je naar een waterbron loopt en onderweg opeens niet meer verder kunt, zoiets. Komt iemand jou dan een kopje thee brengen? Of een paar nieuwe schoenen? Nee toch, je staat weer op na een tijdje en je probeert verder te komen. Nou deze mensen in hun auto met warme kleding aan die krijgen warme drankjes van het Rode Kruis omdat ze stil staan op de weg en niet verder komen. Niet een week hoor, nee hooguit een dag maar. Het Rode Kruis helpt iedereen, wie ze ook zijn en waar ze ook zijn en dus ook deze mensen. Wat? Je kunt je niets bij mijn verhaal voorstellen? Ik begrijp je en laat ook eigenlijk maar. Later als je groot bent dan kun je het hier met eigen ogen komen bekijken en dan snap je wat ik bedoelde…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

0zjpv0

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>