Bezig houden met…

Het blijft mij en ook andere Voedselbank medewerkers bezig houden, wat te doen met alle mensen die net boven de Voedselbank norm zitten? Zoals ik eerder al eens schreef, deze groep is nog veel groter dan de mensen die wel bij de Voedselbank komen. Het midden van vroeger die angstvallig richting Voedselbank niveau aan het opschuiven zijn. Iemand in ons team had het idee om dezelfde kratten met voedsel die de Voedselbank cliënten gratis krijgen te gaan verkopen voor vijf euro aan mensen die net boven Voedselbank norm zitten. Bij mij kwam toen gelijk op dat mensen als betalende klant dan andere eisen aan de producten kunnen gaan stellen. En ik kom uit een ondernemersfamilie en ik zag de bui voor de nog bestaande ondernemers alweer hangen, minder klanten in hun winkels en dus nog lagere omzetten. En misschien wel het belangrijkste, ik vind het weer doorschuiven en niet oplossen. Je pakt de oorzaak van het waarom mensen bij de Voedselbank komen of weinig te besteden hebben niet bij de wortel aan. In Engeland zijn er nu al supermarkten voor minima. (Wat een vreselijk woord eigenlijk…)  Op vertoon van een pasje van de gemeente kunnen zij hier hun boodschappen doen. Zo blijft het voedsel wel waar het eigenlijk hoort, bij ondernemers. Als deze trend gaat doorzetten dan kunnen de Voedselbanken opgeheven worden en kunnen er betaalde krachten bij in de winkels. Je kunt er ook gelijk robots neerzetten dan ga je helemaal mee in de toekomst, lol. Allemaal leuk en aardig, het probleem blijft natuurlijk dat Jan en alleman geen of weinig geld in de knip of op de pas of op de mobiel hebben. Over twintig jaar kun je met je irisscan betalen en is het geld in de irisscan hebben… Geld bestaat dan misschien niet eens meer, crisis ook opgelost. De verschillen tussen arm en rijk worden wel steeds duidelijker. En dan denk ik toch weer aan de B van … basisinkomen voor iedereen en alle andere overbodige uitkeringen en toeslagen afschaffen. Het is niet eenvoudig allemaal, lol.

Ook heel erg in het nu en daarom haal ik hem er toch even bij, mensen die niet met de pers mogen praten. Ook in arbeidscontracten komt dit voor. Niet met derde mogen praten. De vraag van je partner over hoe het op je werk was kan dus ook naar het hiernamaals. Of je zoekt een vierde persoon, lol. Ik hoor het steeds vaker om mij heen en dan is het leuk om even neer te schrijven. Nog even en er komt een verbod dat journalisten ook niet meer met de mensen mogen praten, lol.  Nou neemt veel pers alles klakkeloos over en gaan we er in het laatste geval dus wel iets op vooruit, lol. Alle luizen uit de pels op een stokje, het is in en in triest, vrijheid is zo aan het afglijden…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

OErYw7

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>