Schoteltje schoteltje

Ik stond van de week bij een kledingcontainer en tot mijn stomme verbazing stond er in meerdere talen op dat er alleen kleding in deze bak mocht. Aan de hand van de talen op de container kon ik de aanname doen van de afkomst van de bevolkingsgroepen in deze wijk. Mooie service op deze container en dit alles in Nederland waar Nederlands altijd de voertaal was, met de nadruk op was. Ik stel zelfs voor om de campagnes voor de aanstaande verkiezingen ook anders aan te gaan pakken. Koop bijvoorbeeld zendtijd op wat buitenlandse televisiezenders en je pakt toch zeker wat kiezers erbij, zeker… Ik denk zelfs dat het meer nut heeft dan talloze verkiezingsdebatten op de Nederlandse zenders. Wel alle schotels op de balkons laten staan dan, lol. Schoteltje schoteltje op het balkon bij de plant, wie is het mooiste partijlid van Nederland? Schoteltje schoteltje in de lucht, welke partij verkoopt geen gebakken lucht? Ik spreek veel ouderen mensen van de doelgroep 50+ die niet meer gaan stemmen. “Laat nu de jongeren maar eens iets gaan doen, ik heb het gehad.” Welke jongeren bedoelen zij dan? De jongeren van het Bungehuis? De geest van de wetenschap zet zich voort in de verkiezingen? Het klinkt hetzelfde als de opmerking die ik bijna wekelijks wel van iemand in mijn omgeving verneem: “het zal mijn tijd wel duren.” De leukste blijft nog steeds: “wij zullen de ellende niet meer gaan meemaken en jullie wel.” Je zou er in een depressie van schieten, lol. Waar komen toch al die negatieve zinnen vandaan of zijn ze realistisch? Is het toch dat ons land zoveel ouderen heeft en dat die de sfeer bepalen? Levenservaring en levenslessen? Of is het dat de veranderingen allemaal te snel zijn gegaan en dat de wereld harder is geworden? Buitengewoon boeiend allemaal.

In Egypte moest een politieke blogger de cel in. Ik heb daar weinig zin in en daarom op verzoek maar even iets van mijn blog verwijdert, lol. Elkaars humor niet begrijpen is zo 2015… Ik ben de beroerdste niet… ik ben Ingrid…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

xQ7ax

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>