Oehoe grappig

Ook mooi met het theatercollege van André Kuipers was dat hij vertelde over dat mensen zijn gemaakt om te lopen op aarde. Wat hebben wij dan te zoeken in de lucht? Wat hebben wij dan te zoeken onder water? Wat hebben wij dan te zoeken boven op een berg? Ik las gisteren dat er weer een aardbeving was geweest in de provincie Groningen en toen kwam er nog een aanvulling bij mij op. Wat hebben wij dan te zoeken onder de grond? Het is eigenlijk zo eenvoudig allemaal, als de mensen lekker op land zouden blijven rondlopen dan zou er niet zoveel aan het handje zijn overal. Oké, bootjes mogen… De mensen willen ontdekken, grenzen verkennen, uitdaging is ook leuk, zeker. Even terug naar Nederland naar Groningen. Stel ik zou daar in een huisje wonen en dus niet meer veilig wonen door de gasboringen. In hoeverre willen wij de grenzen opzoeken of overschrijden als de veiligheid van bewoners in gevaar komt? Eigenlijk zou je het ook kunnen omdraaien, wat willen mensen laten voor veilig wonen. Wat valt er weg als we de gasboringen in Groningen stopzetten en hoe kunnen wij dit met zijn allen opvangen? Dat zou toch eigenlijk de vraag kunnen zijn? Doe verdorie net alsof er geen olie is, een soort van Utopia, beginnen met niets. En ook hier, de oorzaak niet wegnemen en huizen aardbevingsbestendig gaan maken in het kader van vooruit kijken. Ik hoor de uilen in de provincie Groningen al denken, oehoe…

En dan de uil die mensen aanvalt. Als er een verwarde man met een mes staat te zwaaien en een directe bedreiging vormt voor mensen dan schiet je hem neer als het echt niet anders kan. In het geval van de uil, er zijn genoeg mensen en middelen voorhanden die de uil zouden kunnen vangen. Mensen worden aangevallen en dus geen formuliertjes in tienvoud invullen, daadkracht en oplossen. Ja maar de wet zegt… Een mooi voorbeeld van hoe ook hier de wet een heel paraplu circus kan veroorzaken en de oplossing eigenlijk zo simpel zou kunnen zijn. Anti-oehoe-paraplu, weer een nieuw scrabbel woord, lol. Maakt het natuurlijk ook interessant waarom die uil mensen aanvalt. Over het algemeen is een uil ontzettend wijs en misschien valt hij dus met reden de mensen aan. De uil geeft misschien wel een boodschap af aan de mensen, doe allemaal weer eens even normaal! Of in uilenland is hetzelfde aan het handje als in mensenland, verwarde uilen die de wereld niet meer aankunnen. Uilen die niet meer meekunnen in de tijd dat drones ze om de oren vliegen en dat het gevaar van alle kanten kan komen. Dat zelfs uilen een psychiater nodig gaan hebben, ik had het niet kunnen voorspellen. Het is allemaal oehoe grappig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Hbgk

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>