Vakantie in 2015…

Honderden vluchtelingen wandelen door de straten van Grieks vakantie-eiland Kos. Zomaar een bericht met een foto. Heel erg veel mannen zo op de foto te zien. Een vriendin van mij gaat straks op vakantie naar Kos en nog een ander ook naar een Grieks eiland. Normaal zou ik bij terugkomst aan de dames vragen of ze nog dolfijnen hadden gezien. Zo in 2015 gaat de vraag worden of ze nog vluchtelingen gespot hebben. En op het strand let je niet alleen meer op de kinderen, je speurt tevens naar bootvluchtelingen. Toen ik jaren geleden op een Grieks eiland verbleef toen was er een Engelse toerist aangespoeld op het strand. Dood door drank was toen de aanname. Zo in het nu weet je niet eens meer welke nationaliteit de lijken hebben die aanspoelen. Je kunt natuurlijk je hoofd bewust in een all inclusive paradijs stoppen en niet van het complex afkomen dan zie je op vakantie niets van de ellende daar. Deze vriendinnen zijn niet zo en dus zullen ze met hun werkelijkheid huiswaarts komen. Je krijgt wel een totaal ander soort vakanties, zeker. En hoe leg je aan vluchtelingen uit dat jij er even doorheen zat in Nederland, heel veel stress voor de vakantie had met alles regelen, in een vliegtuig kon stappen en nu even veertien dagen op het eiland bent om bij te komen van de hectiek in Nederland? Laat dan alsjeblieft wel weg dat je zo’n reis van vakantiegeld maakt… Je zou ook een A4’tje kunnen meenemen in de koffer met wat informatie over ons land. Eigenlijk zouden er gewoon mensen kunnen gaan flyeren op de Griekse eilanden, niet voor restaurants en dancings om heen te gaan, wel voor land promotie. Geef een goede en duidelijke uitleg over ons land en vertel dat hier mensen voor meer loon staken: de politie, rijksambtenaren en de metaalsector. De mensen uit de zorg nog niet want die hebben een te groot hart om mensen onverzorgd achter te laten. Vertel over de demonstraties tegen Tipp en over dat wij hier over alles en iedereen een mening mogen hebben zonder haat te zaaien. Maak aan het A4’tje de laatste verkiezingslijst vast en zeg hier alleen bij dat al die partijen over een tijdje verleden tijd zullen zijn. Vraag of ze bang zijn voor robots en of ze in de toekomst onder het regime van robots kunnen leven. Je kunt er een leuk verhaal van maken en als je de persoon hebt overtuigd dan gelijk mee laten reizen naar Nederland. Bij aankomst afvinken van het opgelegde quota en na de zomervakantie hebben wij de 4,35 % al binnen Nederland. Net als met het betalen van naheffingen, je kunt het maar beter snel regelen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

S7Dy3V

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>