De toon is gezet

Omdat het huisvuil zich in Gent opstapelt door een staking gaan ze huisvuilophalers op te vorderen. Niet alleen het nieuws bij mijn buren is vaak beter, ook het taalgebruik is zo lief. Op te vorderen is verplicht oproepen of aanzeggen. Ik dacht toen ik de zakken huisvuil daar op straat zag even aan het boekje van Rutger Bregman en Jesse Frederik. Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers. Als de banken zouden ophouden om te bestaan dan redden we ons allemaal, o wee als de vuilnismannen staken en ik had pret. Bij onze Voedselbank waar ik voorlopig nog gewoon zit bij de uitgifte, daar hadden wij het voor de grap ook over drie weken de tent sluiten. Drie weken geen vrijwilligers en de mensen zouden het naar vinden. Stel je eens voor als alle vrijwilligers op vrijwilligersreces zouden gaan de komende zomer, de boel zou ineenstorten. Waarom stort de boel dan tijdens een regeringsreces niet ineen? En weer pret…

Het was sowieso een ik val van mijn stoel dag van het lachen dag voor mij. Niet iedereen kon de humor van een voorval eerder op de ochtend inzien, het was ook niet leuk, laat het los en lach, ik ben zelf ook van mijn stoel gevallen… Als bewust maken van niet lukt… Bij onze Voedselbank even een schilderijtje opgehangen van omdenken. Ja, maar is dit alles? Ja-en…zien wat er is en wat je er mee zou kunnen. De toon is gezet zullen we maar denken… De verhalen van andere vrijwilligers zijn soms te leuk. Zo was er bij een collega Voedselbank iemand die eerder naar binnen toe wilde. Net als de supermarkt, om half zeven naar binnen willen als de deur om zeven uur pas open gaat… kan niet hoor… Gaat deze cliënt dus met de klacht door naar de gemeente… Ik zal hem nog even uitleggen, bij ons staan de mensen ook vaak eerder voor de deur. En ja wij zijn in het begin zo goed geweest om wat mensen eerder binnen te laten en ja deze mensen namen toen wekelijks onze hand in plaats van de ene aangeboden vinger en ja wij zijn er weer bewust mee gestopt. Vrijwilligers werken zich voor een uitgifte de tandjes en omdat vrijwilligerswerk ook gezellig zou kunnen zijn, drinken wij dan voor de opening gezellig koffie en thee, zingen als iemand jarig is geweest, taartje eten en we nemen wat dingen door. Even bewust energie opvorderen voor het werken tijdens de uitgifte. Een volgende titel van een filosofisch boek is in de maak bij mij, waarom vrijwilligers meer verdienen dan ondankbaarheid…(en blijven lachen)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

TjLn87

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>