Oranje tasje werkt

Studenten hadden bij onze Voedselbank een leuk project opgezet. Oranje tasjes met de opdruk van levensmiddelen en dan in een wijk droppen. De mensen verzoeken om de tasjes te vullen met de levensmiddelen en op een mooie vrijdagochtend aan de voordeur op te hangen. Een klein project met een heel mooi resultaat en de tasjes weer retour voor een volgende keer. Een reactie van een gever was: “heerlijk we hoeven er de deur niet meer voor uit.” Mijn reactie was: “de mensen worden lui gemaakt.” En weer pret… Een mooi resultaat en dus oranje petje af voor de studenten en voor de gulle gevers. In plaats van knakworst stond er kwakworst op de tasjes en daar kun je dan weer de grootste pret om hebben… Ik heb toch ook wel pret om de apotheek aan huis. “Dan moet ik de hele dag binnen blijven want de apotheek kan komen.” En als de apotheek dan aan huis is geweest gaan mensen alsnog naar het winkelcentrum om boodschappen te doen en je voelt hem al aankomen… naar het winkelcentrum waar de apotheek ook zit. Het is een keuze die je maakt om medicijnen aan huis te laten komen of om ze af te halen. Je zou zelf kunnen nadenken en kunnen bedenken dat je ze zelf zou kunnen afhalen, zou allemaal kunnen… of niet. Gelukkig is er nog wat vrijheid en keuzevrijheid.

Tja, we zitten in een tijd van het gemak dient de mens en mensen aan het werk houden. Of het allemaal zinvol is en of er bakken met geld de zee instromen is niet zo relevant. Het kan niet op in ons mooie paradijs allemaal. Stel er komt op de Noordzee een beving en er komt een tsunami en die gooit dan die bakken met geld retour op onze kust. Nog een reden om in Nederland te blijven wonen, zeker. Ik zag ergens een afbeelding van reuze kwallen voor de Engelse kust. Ik heb geen idee of de afbeeldingen echt zijn, stuur ze even onze kant op die kwallen, cool! Diersoorten sterven uit en andere diersoorten komen terug. En de aarde gaat steeds meer beven en gebieden worden droger of warmer of kouder. Er gaan tekorten ontstaan en hoe gaan wij hier als mensen mee om? De V van verandering is cool, zeker, het gaat kop of munt worden. Kan een combinatie eigenlijk ook?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

GyH4

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>