Sneeuw, publieke omroep en advocaat

Ik heb ook nieuwe fans in Hilversum, die het leuk vinden wat ik schrijf. (Hoe is het mogelijk.) Welkom! Mijn liefde van vroeger kwam uit die hoek, ontmoet in het noorden van Limburg. Later werd dat Amsterdam en toen Utrecht. Wij zaten ook in een huifkar, alleen lag er toen geen sneeuw!

Gisteren een heerlijk pakje sneeuw, lekker glibberen op de weg en Nederland was een sprookje. Kon ik in de middag even lekker bewust binnen zitten om te analyseren en te schrijven. Ook loop ik nog een aantal boeken lezen achter. Het laatst gelezen boek was heel goed, ging ook over Den Haag maar dan met minder politiek erin… Nu weer verder met Goud en het geheim van geld.

Nog even over de sneeuw, kunnen al die verslaggevers weg langs de snelwegen? En ook niet elders in het land neerzetten, please! Ik erger mij werkelijk groen en geel aan die sneeuw verslaggeving!  Alsof er geen andere onderwerpen zijn om het over te hebben. Ik zal wel weer anders zijn dan gemiddelde Nederlander. Maar zoals wij allemaal hebben meegekregen, moet er bezuinigd worden bij de publieke omroep. Ik had laatst een email naar BNN gestuurd waarom ze niet een vervolg rapportage konden maken over een onderwerp. Ik kreeg te horen dat het budget hiervoor op was. Ik mis hier dan toch een stukje visie en daadkracht. Gratis en voor niets wil niemand meer iets doen op en voor de televisie. Je zou natuurlijk ook het geld van de sneeuw verslaggeving in een ander potje kunnen doen?

Het is wel steeds onduidelijk wat de politiek elke keer weer van de omroepen eist en wil, dat ben ik dan wel met ze eens.

En dan Jasper S. die heeft bekend. Gelukkig maar voor de familie van Marianne. Kunnen ze als alles achter de rug is, wat rust proberen te zoeken. Er zijn nog mensen die zich verwonderen over dat het zo’n gewone man was. Als je goed om je heen kijkt en je eens in de mensen verdiept dan merk je dat het juist de gewone mensen zijn met een verhaal. Niet dat ze dan allemaal een moord hebben gepleegd, maar toch. Ik verbaas mij nergens meer over in deze wereld.

Ik zag eergisteren de advocaat van Jasper S. in Nieuwsuur. Bij mijn weten is iemand onschuldig totdat de rechter de uitspraak schuldig heeft gedaan. Is het dan niet raar dat je als advocaat al van alles over je cliënt in de media gaat brengen? Laat ik het zo zeggen: als hij mijn advocaat was geweest dan had ik een ander genomen. Heel Nederland krijgt alweer een beeld van de verdachte, zonder dat de zaak inhoudelijk nog voor de rechter is geweest. Misschien heeft hij dit wel afgesproken met zijn advocaat, zou kunnen. Maar dan nog blijf ik het raar vinden. Ik zal wel een bewuste zeiktrut zijn.

Nou ik duik de wereld van het goud weer in………………

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

trs6G

Please type the text above: